Geen categorie

Hoe richt jij de nieuwe keuken in?

Een keuken is een belangrijk en ook een prijzig onderdeel van uw woning. Omdat een keuken vaak tot wel 15 jaar meegaat, is het belangrijk dat u een keuze maakt die tijdloos en duurzaam is. Denk aan de stijl van de keuken, de kleur die u gebruikt, en de indeling van de keuken. De indeling en de doeleinden van de keuken zijn namelijk belangrijk. Ben je een echte keukenprins of prinses dan wil je misschien wat extra uitgeven aan een grotere keuken, betere oven of koelkast.

Maak jij veel gebruik van de keuken?

Als je veel gebruik maakt van de keuken dan is het een goed idee om er een echte leskeuken van te maken. Denk daarbij aan een grote tafel waar je aan kan zitten met meerdere mensen. Ook als je visite op bezoek krijgt. Belangrijk is wel dat je veel licht in de keuken hebt. In een donker ‘hok’ is het niet gezellig zitten en wordt er minder gebruik gemaakt van de keuken.

Een ander idee om veel gebruik te maken van de keuken is een kookeiland. De kookeilanden zijn vandaag de dag vrij populair. Hierdoor wordt de keuken ruimer en is er een hoop extra aanrechtblad om aan te werken. Ideaal als je van uitgebreid kokkerellen houdt. Vaak wordt een gedeelte van het werkblad ook als zitgedeelte gebruikt waar barkrukken aan staan. Lekker kijken hoe iemand zich aan het uitsloven is in de keuken terwijl jij geniet van een lekker wijntje.

De stijl van de keuken

Ook de stijl van de keuken is iets om goed over na te denken. Een aantal jaar geleden zagen we veel crème witte keukens met franjes aan de kastjes a la Riviera Maison. Vandaag de dag zijn de keukens wat minimalistischer en stakker. Zo zitten de grepen vaker in de panelen van het kastje verwerkt of sluiten de kastjes zelfs met een touch. Ook zien we steeds vaker zeer donkerbruine of zelfs zwarte keukens. Het belangrijkste is om voor jezelf te bedenken wat je over 10 jaar nog steeds mooi vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *