Interieur Wonen

Hoe richt je een kleine kamer in?

Het inrichten van een kleine slaapkamer lijkt lastig, omdat er weinig mogelijkheden zijn. Je wilt er meer spullen in kwijt dan dat erin passen. Toch kan je er iets heel moois van maken als je de kamer efficiënt inricht. Hierdoor kunnen er veel meer spullen in de kamer en ziet de kamer er ook nog eens groter uit. Deze tips zullen je helpen met het inrichten van een kleine slaapkamer.

Verhoogd bed 

Als je de kamer gaat inrichten heb je natuurlijk een bed nodig. Deze neemt al gelijk veel ruimte in en daarom moet je creatief gaan nadenken om de rest van de kamer in te richten. De ruimte boven het bed is niet handig om te benutten, want dan zit je nog meer opgesloten in de kamer en lijkt de kamer veel kleiner. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten bedden, zoals een hoogslaper met kast of een verhoogd bed, waarmee je meer ruimte creëert onder het bed.

Bureau

Een bureau neemt veel ruimte in en wordt vaak niet geplaatst in een kleine kamer. Toch is er veel ruimte rondom het bureau die benut kan worden. Zo kun je boven of onder het bureau kastjes plaatsen. Bij een kleine kamer is het belangrijk om vooral de verticale ruimte te benutten. 

Verlichting

In een kleine slaapkamer is het belangrijk om veel daglicht en verlichting te hebben. Hierdoor krijg je de indruk dat de kamer groter is dan hij lijkt. De sfeer van de kamer is heel belangrijk bij het inrichten. Als je voldoende verlichting hebt, dan zal de kamer minder klein lijken.

Accessoires 

Bij een kleine kamer denk je niet snel aan het kopen van accessoires, want die ruimte heb je nodig voor belangrijkere spullen. Toch is het wel verstandig om kleine accessoires in je kamer op te hangen. Kies dan niet voor hele grote schilderijen of lijsten. Als je het bed wilt decoreren, dan is het verstandig om dit te doen met kleine sierkussentjes die matchen met de kleur van het bed. 

Kleurgebruik 

Om de kamer groter te laten lijken is het verstandig om zoveel mogelijk met lichte kleuren te werken. Als je veel donkere kleuren gebruikt, dan komt het meer op je af en lijkt alles kleiner. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *