Wonen

Hoe ontwerp je een vrolijk en stijlvol veganistisch huis?

Een veganistisch huis hebben is zeer haalbaar. Er zijn tegenwoordig veel vegan producten te koop. Maar hoe zit het met de inrichting van je huis?

Afgezien van de dieronvriendelijkheid, is leer zo verouderd en presteert het niet goed. Imitatieleer en suède zien er veel beter uit en gaan langer mee, zijn beter om te reinigen en zitten niet vol met bleekmiddel, oplosmiddelen en bruinings chemicaliën die je niet in de buurt van je huid wilt hebben. Elk jaar heeft PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) een Homeware Awards en er is altijd een bankcategorie. Anthropologie’s gemaakte ‘Angelina’-bank maakt gebruik van slijtvaste en vlekbestendige alternatieve’ prestatiewol’ en won dit jaar de prijs voor beste bank.

Als je iets nieuws koopt, koop het dan voor de lange termijn als je het kunt veroorloven. Dit is de moeite waard om in te investeren en goed te doen. Zorg er echt voor dat het goed in de ruimte past door het gebied af te tekenen met tape (tip: zorg ervoor dat het geleverd kan worden en ook door de deuropeningen past!).

Kan je bestaande bank worden gerepareerd, hersteld of verplaatst? Zou je kunnen overwegen om een ​​tweedehands exemplaar te kopen? Nieuwe meubels (en tapijten) bevatten vaak chemicaliën die gassen afgeven. Ze hebben geen ingrediëntenlijst, dus er is geen gemakkelijke manier om erachter te komen of ze problematische chemicaliën bevatten. Als je een tweedehands koopt, is het extra voordeel een betere luchtkwaliteit binnenshuis, aangezien de ontgassing al heeft plaatsgevonden.

Alternatieven voor dons en veren

Alternatieven voor veren en donsbedden zijn overal verkrijgbaar voor elk budget. Het dekbed van John Lewis is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Weaver Green kan 300 gerecyclede plastic flessen slim omtoveren tot een deken, die verrassend aanvoelt als wol.

Verf

Het spijt me je te moeten vertellen dat je moet vragen of de verf en de ingrediënten ervan op dieren zijn getest. Het goede nieuws is dat er leveranciers zijn die dat niet doen. Onder hen zijn Little Greene, Painthouse, AURO en Earthborn. Gebruik kleur! Vrolijke, harmonieuze kleuren – geel, oranje en roze zijn de traditionele om te gebruiken, maar het hoeven niet hele muren vol te zijn. Het kunnen patronen, accessoires, bloemen of combinaties van kleuraccenten zijn. Denk aan het uitzicht vanuit een andere kamer en die kleurencombinatie, het gaat niet alleen om muren. Denk aan plafonds en vloeren maar ook aan meubels, apparatuur, verlichting, textiel en accessoires. Hier zit geen goed of fout in. Dit is jouw huis en iedereen heeft een andere smaak. Gebruik Pinterest om te experimenteren en maak een bord met afbeeldingen die je leuk vindt.

Bewuste consumptie

In de normale consumptie wordt veel gebruik gemaakt van pesticiden en grote hoeveelheden water. Maak daarom gebruik van gecertificeerd biologisch katoen. Onze vorige generaties hebben geïnvesteerd in goed beddengoed en het is doorgegeven aan jongere generaties, maar het goede spul hoeft de bank niet kapot te maken. LittleLeaf is een familiebedrijf gevestigd in Hampshire. Ze maken prachtig zacht biologisch katoen, luxe beddengoed met een draaddichtheid van 300 draden. Biologisch katoen staat bekend om zijn grotere duurzaamheid en behoudt zo zijn kwaliteit, was na was. Overweeg een alternatief voor een katoenen badhanddoek. Duurzame vlasvezel absorbeert tot 20% van zijn eigen gewicht aan water en is sneldrogend.

Het kan echt een feel-good moment zijn – iets weer tot leven brengen en het niet op de vuilnisbelt plaatsen. Er zijn zoveel goede doelen die uw oude meubels en meubels zullen waarderen. Niets hoeft naar de stortplaats te gaan. Lokale hondenhuizen nemen oude handdoeken mee. Als dingen echt geen huis kunnen vinden, breng ze dan naar het recyclingcentrum voor recycling.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *