Interieur

Hoe leermeubilair van hoge kwaliteit te identificeren en te kopen is

Leren meubelen zijn altijd een klassieker geweest. Hoewel de ontwerpen hetzelfde zijn als stijlen, lijdt het geen twijfel dat lederen meubels er zonder veel moeite tijdloos uit kunnen zien. Maar er is meer om je zorgen te maken over stijl en design bij het kopen van leren meubels. Zorg er allereerst voor dat het echt is. Als je enige basiskennis hebt over het onderwerp, zou het vrij eenvoudig moeten zijn om erachter te komen of het leer waar je naar kijkt echt is of niet. De belangrijkste kenmerken waarnaar moet worden gezocht, omvatten een verscheidenheid aan elementen.

Waar kijk je dan naar?

Controleer bijvoorbeeld altijd de achterkant van het meubelstuk. Je moet kijken of er een stuk leer is of meerdere aan elkaar zijn gestikt. Houd er rekening mee dat de gemiddelde huid drie bij 6 is, dus als je een enorme bank ziet die bedekt is met één stuk leer, kun je er zeker van zijn dat het nep is.

Natuurlijk is het meestal gemakkelijk om echt leer van vervalsingen te onderscheiden door alleen naar de prijs te kijken. Een set leren eetkamerstoelen is duurder een een set nep leren eetkamerstoelen. Maar dat kan ook misleidend zijn. Er is geen garantie dat dure lederen meubels echt zijn. Bovendien betekent hoge kwaliteit niet altijd meer duurzaamheid.

Vertrouw dus niet alleen op de prijs om jou te vetellen of een meubel van echt leer is of niet.  Je moet ook het label controleren. Je zou een gedetailleerde beschrijving van het gebruikte leer moeten kunnen vinden, dus aarzel niet om de info te controleren of om meer te vragen indien nodig.

Je kan echt leer herkennen aan textuur en geur. Het moet zacht en warm aanvoelen en een onderscheidend aroma hebben dat rijk en aantrekkelijk is, in tegenstelling tot kunstleer dat een onaangename chemische geur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *