Wonen

Hoe kies ik een koffiezetapparaat?

Je wilt een koffiezetapparaat kopen maar als je een winkel binnenloopt zoals mediamarkt heb je zoveel keus dat je niet meer weet wat je ermee aan moet. Meestal wil je gewoon eenvoudig een bak koffie kunnen zetten die lekker smaakt en meer heb je niet nodig. Echter bieden elektronica winkels veel verschillende koffiezetapparaten aan met allerlei futures. Maar hoe kies ik nou het juiste koffiezetapparaat?

Zetmethoden 

De zetmethoden zijn eigenlijk het belangrijkst omdat hier veel verschil in zit bij het zetten van koffie en de smaak ervan. Wil je eenvoudig een bakje koffie zetten met een klik op een knopje? Of wil je liever zelf een capsule erin doen zodat je je eigen koffie zet? Er zijn namelijk verschillende soorten zetmethoden die koffieapparaten verschillen van elkaar. Om te beginnen heb je de volautomatische koffiezetapparaten waarbij alles automatisch gaat zoals bijvoorbeeld met een knopje indrukken. Dit is natuurlijk erg gebruiksvriendelijk echter moet het wel eens in de tijd goed schoongemaakt worden. Dan heb je ook nog de semi- ofwel halfautomatische koffiezetapparaten waarbij je eigenlijk alles zelf moet doen. Echter kan je wel je hele koffie naar wens maken doordat je het zelf in de hand hebt. Ten slotte heb je nog de Nespresso of capsule systemen voor thuis. Voor de meeste Nederlanders is dit een ideaal systeem omdat het een handig en goedkoop systeem is waarbij je koffie snel klaar is. 

Prijs

De prijs is natuurlijk ook belangrijk van een koffiezetapparaat. Echter is de prijs van het apparaat zelf nog niet eens zo heel belangrijk maar vooral de capsules of materialen die gebruikt worden voor de koffie. Het koffiezetapparaat is namelijk maar een eenmalige aanschaf alleen de koffiebonen of de capsules moeten aangevuld blijven worden. Zorg daarom goed dat je voor jezelf een prijs opstelt die je uit wilt geven aan het koffiezetapparaat maar ook aan bijvoorbeeld maandelijkse kosten voor de koffie zodat je weet waar dat je aan toe bent. 

Capsules

Zoals hierboven al werd genoemd zijn de espresso of capsules systemen de makkelijkste en goedkoopste die vaak worden gekozen. De capsules zijn echter wel duur als je ze van het oorspronkelijke merk pakt. Daarnaast is er ontzettend veel keus in verschillende pads of capsules. Zo kan je verschillende pakketten met pads afnemen zoals ESE pads. Wanneer je voor goedkopere pads kiest kan het zijn dat je koffie minder smaakt maar deze kan je weer opfrissen door bijvoorbeeld monin siropen te gebruiken waardoor de koffie extra lekker wordt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *