Renoveren

Hoe kies ik de juiste fonteinset? Alle tips op een rij

Bent u uw toilet aan het verbouwen dan hoort daar natuurlijk ook een nieuwe fonteinset bij. Een fonteinset is eigenlijk alles wat u nodig heeft om u fontein te monteren. Naast de fontein zit er in een set:

  • Design sifon
  • Fonteinkraan
  • Clickwaste

Het bestellen van een fonteinset maakt de klus een stuk makkelijker. U hoeft dus niet alle onderdelen los bij elkaar te zoeken. Zo weet u zeker dat u alles bij de hand heeft om meteen aan de gang te gaan. In deze blog gaan we bespreken waar u op moet letten bij het aanschaffen van een splinternieuwe fonteinset.

Kies het juiste materiaal

Fonteintjes komen in alle soorten en formaten. Het vinden van de juiste fontein begint bij het kiezen van het juiste materiaal. Dit hangt eigenlijk af van de stijl voor u voor gaat. Elke materiaal heeft zo zijn voor en nadelen en ziet er natuurlijk ook anders uit. De meest voorkomende materialen zijn: natuursteen, keramiek en solid surface. We zullen in het kort behandelen wat ze deze materialen zijn en bij welke stijl ze passen.

Natuursteen

Natuursteen is een zeer geliefd materiaal voor fonteintjes. Natuursteen heeft als voordeel dat het erg robuust is, daarnaast is het een natuurproduct waardoor iedere product zijn eigen structuur en kleur heeft. De zorgt voor een unieke uitstraling. Een natuursteen fontein past erg goed bij een industriele stijl.

Keramiek

Keramiek is een alternatief voor natuursteen. Door de glazuurlaag is keramiek heel goed bestand tegen krassen en bovendien chemisch bestendig. U kunt de fontein dus met de meeste schoonmaakmiddelen schoonmaken. Keramiek is zeer duurzaam. Keramische fonteinen hebben een witte kleur en passen beter bij een moderne stijl.

Solid Surface

Solid Surface is een samengesteld product, het is een mengsel van hars met aluminiumtrihydraat (ATH, natuurlijke minerale poeders afgeleid van bauxiet) en kleurdragers. Solid Surface is een materiaal dat de afgelopen jaren heel populair is geworden. Dit materiaal is erg duurzaam en erg schoon. Solid Surface heeft geen naden doordat het een gegoten product is daardoor kan er geen vuil ophopen, dat is ook de reden waarom Solid Surface makkelijk schoon te houden is. Bovendien is Solid Surface mooi af te werken, hierdoor krijg je strakke ontwerpen zonder oneffenheden. Solid Surface past net zoals keramische fonteintjes goed bij een moderne stijl.

Kies de juiste vorm

Na het besluiten van het materiaal, kunt u volgens kiezen tussen verschillende vormen. Zoals eerder gezegd, fonteintjes komen in alle vormen en maten. Het is dan ook een kwestie van eigen smaak. U hoeft eigenlijk alleen rekening te houden met de grootte van de fontein zodat alles past. Een hoekfontein is bijvoorbeeld speciaal ontworpen om in de hoek van uw toiletruimte te plaatsen. Zo bespaart u ruimte. Een hoekfontein is perfect geschikt voor relatief kleinere ruimtes.

Kies de juiste accessoires

Bij een fonteinset zitten alle accessoires bij die u nodig heeft. Echter kunt u ook kiezen tussen verschillende soorten accessoires. Er zijn twee dingen waar u op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. De kleur van de accessoires bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling. Zorg ervoor dat deze goed aansluit bij stijl die u voor ogen heeft.

Daarnaast kunt u kiezen tussen een fontein inbouwkraan en opbouwkraan. Een inbouwkraan wordt in uw muur gebouwd, dit ziet er zeer fraai uit omdat al het kraanwerk niet zichtbaar is met het blote oog. Een opbouwkraan wordt op de fontein gemonteerd.

Met de bovenstaande tips weten we zeker dat u de juiste fontein keuze gaat maken. Op badkamerplanet.nl hebben wij een ruim assortiment met verschillende fonteinsetjes. Kijk rond op onze website voor de nodige inspiratie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *