Interieur

Hoe bescherm je je massief houten tafel?

Houten tafels zien er prachtig uit in de eetkamer of woonkamer. Dit type tafel is veerkrachtig en praktisch. Het is echter gevoelig voor krassen, vervaging en vlekken. Met de juiste zorg kunnen je tafels tientallen jaren meegaan. Je eiken tafel beitsen is een van de beste manieren om je houten tafel te beschermen. De houtbeits en polyurethaan afwerking kunnen het oppervlak van de tafel beschermen. Het kan voorkomen dat de tafel barst en uitdroogt. Hoe bescherm je dan je houten tafels tegen krassen,  verkleuring en waterkringen?

De tafels beschermen tegen krassen en schade door zonlicht

Je tafel beitsen is de perfecte oplossing om de tafel te beschermen. Toch biedt het mogelijk geen volledige bescherming tegen krassen. Om krassen te voorkomen, moet je in eerste instantie items oppakken in plaats van over de tafel te schuiven. Borden, sleutels, glazen of vazen ​​kunnen krassen op het tafeloppervlak achterlaten. Zorg er dus voor dat je ze voorzichtig verplaatst. Een andere manier om krassen te voorkomen is door olie aan te brengen. Let er wel op dat deze olie alleen kleine krasjes kan helpen voorkomen. Dit soort producten zijn niet gemaakt voor hevige beschadigingen. Verder kan de houten tafel gemakkelijk verbleken wanneer deze continu wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Je kunt gordijnen of jaloezieën installeren om de houten tafels te beschermen tegen langdurige UV-stralen. Met deze kleine inspanning kun je de natuurlijke schoonheid van je houten tafels behouden.

Waterringen voorkomen

Waterringen zijn witte vlekken die verschijnen als gevolg van condensatie die buiten de hete kopjes of glazen wordt gevormd. Het aanbrengen van topOil is een van de manieren om deze ringen te voorkomen. Toch zijn er meerdere manieren die je kunt toepassen. Je kunt bijvoorbeeld onderzetters gebruiken voor je glazen en kopjes. Onderzetters zijn kosteneffectieve oplossingen om de waterkringen tegen te gaan. Daarnaast kun je ook een tafelkleed gebruiken. De tafelbekleding kan de tafel niet alleen beschermen tegen waterkringen en krassen, maar kan ook elegantie toevoegen aan het interieurontwerp. Houd er rekening mee dat je de onderzetter nog steeds moet gebruiken, zelfs als je een tafelkleed hebt geplaatst. Een andere manier om watervlekken te voorkomen is door een glazen tafelblad te plaatsen. Hoewel deze oplossing prijzig is, kan het glazen tafelblad de schoonheid van je houten tafel versterken. De tafel is goed beschermd zonder de natuurlijke schoonheid van de houtnerf te verbergen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *