Tuin

Hier moet je aan denken wanneer je een trampoline in de tuin wilt

Ieder kind zal er heel blij en gelukkig van worden: een trampoline in de tuin. Alleen wat als je een kleine tuin hebt. Wat zijn dan de opties? En waar moet je allemaal op letten als je een trampoline gaat kopen? In deze blog geven we je een aantal tips en tricks zodat je de perfecte trampoline in de tuin hebt.

Meten is weten

Als je een trampoline wilt kopen om je kind te verassen moet je eerst weten welke afmetingen passen in je tuin. Veel mensen gokken en schatten in plaats van het af te meten. Als je een kleinere tuin hebt wil je niet dat de trampoline heel de tuin inneemt. Daarnaast zijn er verschillende trampolines. Als je een smalle tuin hebt is een rechthoekige trampoline verstandiger dan een ronde trampoline. Een ronde trampoline laat de tuin er dan gelijk klein uit zien. Daarnaast moet er ook nog een veiligheidsnet omheen. Als een trampoline rechthoekig is zal dit beter passen in de smalle tuin. Onderzoek dus eerst goed welke trampoline en welke afmeting het beste passen in jouw tuin.

Trampoline ingraven

Een trampoline is best groot en hoog. Dit kan het zicht in je tuin belemmeren. Om dit te voorkomen kan je de trampoline ingraven. Dit helpt niet alleen tegen je eigen zicht maar stoort ook de buren minder. Als je een kleine tuin hebt en je woont een paar meter naast je buren, dan kan het vervelend zijn voor de buren als er elke keer iemand over de schutting heen kijkt.  Als je de trampoline gaat ingraven dan moet je er wel rekening mee houden dat er regenwater in het gat blijft staan. Als je dan gaat springen word je kletsnat. Om dit te voorkomen is het verstandig om een afvoerputje te maken of de trampoline af te dekken. 

Levensduur verlengen

Een trampoline is een dure aankoop en kan lang mee gaan, maar om de levensduur te verlengen is het belangrijk om netjes met de trampoline om te gaan. Natuurlijk bedoelen we dan niet om rustig te springen, want dat wordt lastig voor kinderen. Spreek af met je kinderen om er niet met schoenen op te gaan of andere scherpe voorwerpen. Daarnaast is het verstandig om de trampoline af te dekken als je hem niet gebruikt. Vervang onderdelen tijdig als je ziet dat ze bijna kapot zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *