Tuin

Het leukste springplezier beleef je gewoon thuis

Met een eigen trampoline in de tuin beleef je het grootste plezier. Samen springen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes op een trampoline is waar ieder kind van droomt. Trampolines zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten, uitvoeringen en kleuren. Wij geven je graag wat handige tips die jij kan gebruiken bij een trampoline kopen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline

Bij het aanschaffen van een trampoline zijn er een aantal verschillende zaken waarmee je rekening moet houden voordat je een trampoline besteld. Als eerste moet je bepalen welke vorm de trampoline moet hebben. De meest voorkomende vormen zijn ronde of rechthoekige trampolines. Kies je voor een in-ground trampoline? Of kies je voor een trampoline op poten? De meeste trampolines op poten kunnen ook prima ingegraven worden! Alleen moet je een stuk dieper graven. Tot slot moet je de afmeting bepalen. Houdt hierbij altijd rekening met een valzone van minimaal 100 cm.

Op een veilig manier trampoline springen doe je zo

Het springen op een trampoline wil je voor kinderen zo veilig mogelijk maken. Er worden flinke hoogtes bereikt als je krachtig springt. Als je misspringt wil je je natuurlijk niet bezeren of verongelukken. Er zijn verschillende dingen die jij kunt doen om het springen zo veilig mogelijk te maken. Je kunt de valzone betegelen met rubberen tegels zodat de landing, mocht je naast de trampoline springen, zo zacht mogelijk is. Wil je voorkomen om naast de trampoline te vallen? Monteer dan een veiligheidsnet. Deze trampoline netten zijn gemaakt van stevig en flexibel mesh. Kies ook een zo dik mogelijke trampoline rand. Contact met de trampolineveren kan pijnlijk en vervelend zijn.

Hoe je een trampoline veilig en eenvoudig opzet

Een trampoline opzetten doe je altijd met minimaal twee personen. Naast dat het voor een stukje extra veiligheid zorgt is het ook een stuk praktischer. Een trampoline van 366 cm kan behoorlijk groot zijn om alleen op te bouwen. Je begint altijd met het opbouwen van de ring, het vierkant of de rechthoek waarin je de springmat monteert. Zodra deze constructie gemonteerd is zet het frame op de poten. Vervolgens bevestig je de springmat. Dit doe je door als eerst een kruis te monteren. 1 veer op elke hoek. Vervolgens ga je om en om mee met de klok tot je alle veren hebt gehad. Gebruik voor het monteren altijd een veren trekker en geen gewone tang.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *