Heb jij eigenlijk wel de juiste raamdecoratie hangen
Interieur Renoveren Wonen

Heb jij eigenlijk wel de juiste raamdecoratie hangen?

Wanneer je je huis binnenloopt voel je dat er iets niet klopt. Maar je kan er niet precies de vinger op leggen wat er mis is. Je interieurkleuren matchen met de muren, de vloer is prachtig gelegd en de keuken is zoals je alleen maar durfde te dromen. Wij kunnen je waarschijnlijk wel vertellen wat het probleem is. De reden dat alles toch nét niet mooi samenkomt is je raamdecoratie. Je hebt namelijk de verkeerde kleur gordijn gekozen, of het type raambekleding past niet in de gekozen kamer. Laten we samen eens gaan kijken naar wel wél past in jouw woning.

Zwarte aluminium jaloezieën

Heb je gekozen voor een industriële woonstijl of wil je contrast creëren in een Scandinavisch interieur? Dat kan allemaal. Zwart kan een prachtige kleur zijn voor raamdecoratie, maar een zwart rolgordijn past naar onze mening niet thuis in een woonkamer. Deze zijn wel weer ideaal voor de slaapkamer, aangezien ze de kamer goed kunnen verduisteren. Ga in de woonkamer eerder voor zwarte aluminium jaloezieën, of kies een duo rolgordijn indien je bij je rolgordijnen-verslaving wilt blijven.

Bruine houten jaloezieën

Oké, we geven het toe, wij zijn fan van jaloezieën. Toch is de elegante bruine houten versie compleet anders dan het type waar we het eerder over hadden. Deze zijn ideaal voor als je een rustieke woonstijl hebt en dicht bij de natuur wilt blijven. Hout is in allerlei kleuren te krijgen, waardoor je hem perfect kan afstemmen op de rest van de kamer.

Gekleurde gordijnen

Wit, zwart en bruin, deze kleuren ken je eigenlijk wel en je weet dat ze passen in je interieur. Maar hoe zit het nou als je een kleurtje wilt? Wellicht denk je dat felle kleuren gordijnen perfect passen bij een bohemian woonstijl, maar dit kan de woning juist té druk maken. Je zou wel kunnen denken aan een lieve kleur groen voor je gordijnen om de ultieme botanische vibe te creëren, maar ga niet overboord. Denk ook eens aan lichtroze plisségordijnen in een Scandinavisch interieur of blauwe gordijnen, die kunnen eigenlijk overal.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *