Bouwen & Verbouwen Wonen

Haal inspiratie uit deze 5 woonstijlen

Er zijn tegenwoordig erg veel manieren om je huis in te richten. Je hebt ongelooflijk veel keuze qua stijlen en materialen, het is dan ook logisch dat je het soms even niet meer weet. De een kiest voor een hele specifieke stijl en de ander doet eigenlijk maar wat. Dat mag allemaal, want het is je eigen huis. In dit blog ga ik langs vijf woonstijlen waar jij misschien wel inspiratie uit kunt halen voor je eigen woning.

1 De moderne stijl

Deze woonstijl is meestal heel strak ingericht en heeft design meubilair. Dat kun je ook wel linken aan de minimalistische stijl, aangezien de moderne stijl meestal weinig poespas heeft en voornamelijk functioneel georiënteerd is. De meest gebruikte kleuren in deze stijl zijn zwart, wit en grijstinten. Verder zie je voornamelijk strakke lijnen en hoeken, en worden er veel harde materialen als marmer en beton gebruikt.

2 De industriële stijl

De industriële stijl is gebaseerd op de looks van fabrieken en andere industriële plaatsen. Daarom zie je in deze stijl veel beton, staal en andere ruwe materialen. Kenmerkend is dan ook dat je veel bedrading, riolering en bakstenen gewoon nog ziet zitten. Omdat de industriële stijl een vrij stoere uitstraling heeft zie je ook veel donkere tinten als zwart, bruin en grijs terug.

3 De botanische stijl

Het woord ‘botanisch’ is afgeleid van het latijnse woord ‘botanicus’ en dat betekent plantkunde. De botanische stijl draait dus voornamelijk om planten en dat zie je dus ook terug in dit soort woningen in de vorm van veel groen. In deze stijl zie je ook dat veel meubilair niet volledig is afgewerkt en dus nog steeds kenmerken van de natuur bevat. Zo hoeven een kastje en de meubel handgrepen bijvoorbeeld niet persé geschilderd worden en behouden die de natuurlijke kleur.

4 De minimalistische stijl

Net als de moderne stijl heeft de minimalistische stijl maar weinig poespas. Echter daar waar de moderne stijl nog wel wat accessoires en versieringen heeft, heeft de minimalistische stijl alleen dat wat minimaal nodig is. Dus het is mogelijk dat een woonkamer in de minimalistische stijl alleen een bank, een salontafel en een televisie heeft. Dit hoeft echter niet, er zijn genoeg mensen die er ook een eigen twist aan geven. Vaak zijn huizen in de minimalistische stijl erg licht en zie je dus voornamelijk wit en lichte tinten.

5 De retro stijl

Retro betekent eigenlijk dat het iets uit een eerdere tijd uit straalt en in het geval van woningen is dat dan de jaren ´70. Dit betekent echter niet dat persé alles in die stijl moet zijn, zo zie je ook nog moderne spullen terug in deze interieurs. Verder is het meeste van het meubilair, van de bank tot aan de handgreep lade, wel in de stijl van die eerdere tijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *