Bouwen & Verbouwen Renoveren Wonen

Grote klussen in en om huis: een vakman denkt graag mee

Wat de staat van je huis ook is, klusjes in en rondom huis zijn er altijd. De ene keer is het noodzakelijk, de andere keer wil je wellicht je huis een upgrade geven. Klussen heb je in alle soorten en maten. Kleine klussen, zoals een wandje schilderen of plinten leggen, zijn vaak gemakkelijk zelf te doen. Bij grote klussen daarentegen is het meestal slim om een professional in te schakelen. Die weet precies wat er van begin tot eind bij zo’n klus komt kijken. In dit artikel bespreken we drie grote klussen die om een professional vragen: het plaatsen van een nieuwe inloopdouche, het aanleggen van een zwembad in de tuin en een traprenovatie. De kosten bij het inschakelen van een professional zijn vaak voordeliger dan je misschien zou denken en daarnaast bespaart het je een hoop tijd die jij weer in andere zaken kan steken.

Hotelgevoel

Bijna elke moderne badkamer is tegenwoordig voorzien van een inloopdouche. Wij van Woonaholic begrijpen dat helemaal, want met een inloopdouche in je badkamer heb je al snel het gevoel in een hotel te bivakkeren. Met keuze uit duizenden tegels, pas je de douche helemaal aan naar jouw wensen. En daarnaast is een inloopdouche door het ontbreken van een hoge instap ook nog eens extra veilig. Redenen genoeg in ieder geval om het plaatsen van een inloopdouche te overwegen. Aangezien je jouw douche netjes afgewerkt en waterdicht wilt hebben, is het slim om met een professional te overleggen wat de opties zijn. Wat de kosten worden, is afhankelijk van een aantal dingen: de plek van de douche, het materiaal voor de vloer en achterwand, de soort scheidingswand, de soort douchekop, de soort afvoer en eventuele extra opties zoals verlichting. Een vakman bespreekt graag de opties voor jouw douche en tovert hem om tot een pareltje waar veel hotels jaloers op zullen zijn.

Nodige verkoeling

Nu het kwik langzaam aan het stijgen is, wordt het verlangen naar een verkoelend zwembad wellicht weer groter. Mocht je de ruimte en het budget hebben, dan is er natuurlijk niets lekkerder dan het hebben van een zwembad in je eigen achtertuin. Want: geen openingstijden, geen regels, alle privacy en geen gillende kinderen. Maar bij het plaatsen van een zwembad horen ook een hoop overwegingen. Ga je bijvoorbeeld voor een zwembad of toch een zwemvijver? Aan beide opties hangen voor- en nadelen. Daarnaast dien je ook na te denken over de materiaalsoort. Meestal wordt gekozen voor polyester, maar ook hout of beton behoren tot de opties. En ook aan accessoires kan gedacht worden, zoals een verwarmingssysteem, afdekking, verlichting en een trap. Om jezelf te verzekeren van een correcte plaatsing is het aan te raden een goede vakman te vinden die met jouw budget in het achterhoofd een passend ontwerp maakt voor jouw tuin.

Overtreffende trap

Als laatste is ook de trap eens in de zoveel tijd aan een opknapbeurt toe. Niet gek, want het is een van de meest gebruikte onderdelen van een huis. Een trap kan de woning een totaal nieuwe look geven en is dus heel bepalend in je interieur. Bij een traprenovatie zijn er dan ook genoeg opties om de trap helemaal aan te laten sluiten op jouw wensen. Zo overtreft een gerenoveerde trap altijd de oude. Ook bij een traprenovatie komt veel kijken. Afhankelijk van de soort trap, dicht of open, zijn er veel verschillende opties. Bij de meeste traprenovaties worden overzettreden gebruikt van laminaat of pvc. Die zijn in veel verschillende kleuren en dessins te krijgen. Een professional van bijvoorbeeld Stairz.nl denkt graag mee over de opties die mooi aansluiten op jouw interieur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *