Goed voorbereid aan je thuiswerkdag beginnen
Wonen

Goed voorbereid aan je thuiswerkdag beginnen

Thuiswerken is niet meer weg te denken. Het heeft veel voordelen zoals langer in bed blijven liggen door het gebrek aan reistijd en minder controle en meekijkende ogen. Toch is het belangrijk om je productiviteit wel op peil te houden en deze kan gemakkelijk dalen tijdens het thuiswerken. Door meer verleidingen en dat gebrek aan meekijkende ogen. Bereid je daarom goed voor op een thuiswerkdag zodat je zo productief mogelijk kunt zijn.

De juiste apparatuur en voorraad

Het is duidelijk en vanzelfsprekend dat je wat apparatuur nodig hebt om thuis te werken. Een laptop of desktop, een goede internetverbinding, een printer en een telefoonsysteem. Allemaal apparaten die je waarschijnlijk nodig hebt. Ook een aantal meubels zoals een ergonomische stoel en een in hoogte verstelbaar bureau zijn fijn om te hebben in je thuiskantoor.

Maar wat heb je nog meer nodig? Wat vergeet je misschien wel? De kleinere kantoorartikelen zoals inktcartridges, pennen, papier en misschien wel post-its. De hele dag naar een scherm staren kan erg vervelend werken. Als het mogelijk is voor jouw werk kan het erg fijn zijn om dingen uit te kunnen printen en op papier te werken. Maar hoe vervelend is het als je dit wil doen maar je inkt is op. Zorg dus van tevoren dat je deze spullen op voorraad hebt.

Gebruik een planner of takenlijst

Omdat je tijdens het thuiswerken minder controle hebt kun je makkelijker dingen uit stellen of uit het oog verliezen. Om dat te voorkomen is het handig om gebruik te maken van takelijsten of een planner. Dit kan zowel online via een aantal verschillende programma’s of op papier met een echte planner of gewoon een notitieboekje. Hierin kun je goed bijhouden welke taken je te doen hebt, welke deadlines er aan komen en kun je bepaalde taken prioriteit geven. Ook kun je met een planner vooruitplannen en vooruitkijken wat er de komende week moet gaan gebeuren. Zo blijf je goed op de hoogte en kun je elke dag starten met een productieve blik.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *