Geen categorie

Gids voor het kiezen van deurklinken en knoppen

Deurklinken en knoppen kunnen, indien zorgvuldig geselecteerd, het juweel zijn dat elke kamer nodig heeft. Geen enkele deur is compleet zonder geschikt deurbeslag en de keuze voor de klinken of deurknoppen die je maakt, zal een subtiel maar belangrijk detail zijn. De stijl moet daarom goed passen binnen het algemene ontwerpschema. Hiernaast moet het ook lang meegaan en geschikt zijn voor zijn functie. Er zijn heel veel opties als het gaat om grootte, type en ontwerp, dus waar begin je? Met het lezen van deze gids!

Het juiste deurbeslag kiezen

Tenzij je wilt dat elke kamer op maat wordt gedesignd en je overal een verscheidenheid aan stijlen wilt gebruiken, streef je waarschijnlijk naar uniformiteit door je hele woning heen. Het is daarom verstandig om te kijken waar je dezelfde stijl van deurklink of knop wilt gebruiken. Misschien weer je wel ergens een andere deurklink, zoals op de deur die je van de gang naar de woonkamer leidt. Wanneer je een statementdeurklink wilt toevoegen, raden we aan nog steeds een bijpassende stijl te gebruiken.

Deurklinken of knoppen?

Een van de grootste beslissingen die je moet nemen, is of je kiest voor deurklinken of deurknoppen. Er zijn voor elk zowel eenvoudige als flamboyante opties beschikbaar. Deurknoppen bestaan het langst en zijn een populaire keuze in traditionele woningen. Met alle innovaties die zijn aangebracht in materiaal, stijl en ontwerp, kunnen ze echter ook een aantrekkelijk kenmerk creëren in moderne woningen.

Deurklinken zorgen van nature voor een betere grip, waardoor ook kinderen, senioren en mensen met een handicap de deur gemakkelijk kunnen openen. Net als bij deurknoppen is er een veelvoud aan verschillende ontwerpen en afwerkingen beschikbaar. Over het algemeen ogen ze modernen dan deurknoppen.

De uiteindelijke beslissing zal neerkomen op persoonlijke voorkeur. Het wordt meestal bepaald door esthetiek en wie de uiteindelijke eindgebruiker is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *