Bouwen & Verbouwen Renoveren Wonen

Gereedschap dat loodgieters gebruiken om het riool te ontstoppen

Het afvoersysteem is niet altijd een probleem, tenzij je het riool moet ontstoppen. Deze afvoeren die onder je huis sluipen, zijn waarschijnlijk het laatste waar je elke dag aan denkt. Het enige moment waarop ze je aandacht zullen trekken, is wanneer een van hen plotseling verstopt raakt. Gedurende deze tijd is het onhandig omdat een verstopt riool voor grote afvoerproblemen in huis zorgt. Dit is de reden waarom professionele loodgieters er altijd voor zorgen dat ze op dergelijke gevallen zijn voorbereid. Een riool ontstoppen doen ze regelmatig en ze hebben altijd de handigste hulpmiddelen dit effectief te doen.

Handige hulpmiddelen voor het ontstoppen

Er zijn verschillende tools die professionele loodgieters zoals mensen bij Lacor riooltechniek gebruiken. Als het probleem in je riool te zien is aan de buitenkant van de leidingen, is alles eenvoudig op te lossen. Als het probleem alleen van binnenuit te zien is, gebruiken loodgieters buiscamera’s die zijn aangesloten op een kabel. Ze zullen de kabel absoluut door het afvoersysteem manoeuvreren. Met de buiscamera’s kunnen ze de interne delen van de buis zien die ze niet konden bereiken. Na dit te hebben gedaan, kunnen ze nu bepalen welk gereedschap het meest is uitgerust om de verstopping te repareren. Bij de eerste poging kan de loodgieter een plunjer gebruiken als remedie tegen lichte verstoppingen in gootstenen en douches. Als je riool een zeer hardnekkige verstopping heeft, kan een loodgieter een hydrojet gebruiken. Het zal water onder hoge druk door leidingen sturen om de opbouw van de afvoer af te breken.

Beter geïnformeerd zijn

Onthoud altijd dat verstopte afvoeren belangrijke oorzaken zijn van structurele problemen in een bepaald huis. In sommige worstcasescenario’s kan het zelfs bijdragen aan lichamelijke ziekten of aandoeningen. Door de beschikbaarheid van de gereedschappen en manieren is het voor je waarschijnlijk zeer verleidelijk om zelf het riool te verstoppen. Een eenvoudig misbruik van de tools kan het probleem waarmee je wordt geconfronteerd echter alleen maar verergeren. Dus soms is het beter om het aan professionals over te laten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *