Relax

Feestje na de verbouwing met Cava?

Meestal wordt er een glas bubbels genuttigd als het gaat om een feestelijke gelegenheid, zoals de jaarwisseling, een jubileum of voor een ander speciaal moment. Echter leent de mousserende cava wijn zich ook heel mooi om te drinken bij gerechten.

Een hogere zuurgraad en een lager suikergehalte

Anders dan bij tafelwijnen hebben mousserende wijnen een hogere zuurgraad en een lager suikergehalte. Uiteraard verschilt binnen de cava’s zelf het suikergehalte, aangezien er verschillende varianten zijn. Vergeleken met de traditionele champagne, geeft cava een gladder en zachter gevoel in de mond.

Tapas en borrelgerechten

Cava is dé ideale wijn om te schenken bij tapas en borrelgerechten. Of het nu gaat om gebakken of gefrituurde gerechtjes, denk aan;

  • Garnalenkroketten
  • Sushi
  • Tapas
  • Tortilla gerechten
  • Eiergerechten (quiche, roerei met zalm, omelet)

Een veelzijdige wijn

Naast alleen voorgerechten en desserts is cava zo veelzijdig, dat je het ook kunt serveren bij diverse gerechten. Freixenet is ’s werelds beroemdste cava, vooral bekende van de karakteristieke zwarte ‘Cordon Negro’ fles. Al jarenlang is Freixenet de nummer 1 op het gebied van de cava wijnen. Freixenet cava ruikt naar een combinatie van verschillende fruitsoorten zoals groene appels, peren, meloen, ananas maar ook een duidelijke basis van citrus. De smaak daarentegen is fruitig en fris. Daarnaast is het alcoholgehalte van cava relatief laag. Dit maakt dat het ook goed te combineren is met pittige maaltijden. Oftewel een veelzijdige wijn die vrijwel bij iedere (eet)gelegenheid past. De functie van de bubbels maakt dat je je mond van binnen weer opfrist, dit zorgt voor een aanwakkering van de smaakpapillen wat erg aangenaam is als je heerlijk wilt genieten van verschillende gerechten!  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *