Bouwen & Verbouwen Renoveren

Energie opwekken met je eigen panelen

Heb jij er al eens over nagedacht om zonnepanelen te nemen? Dan wil je natuurlijk graag weten waar je moet beginnen, waarje het beste informatie kan krijgen, hoelang het duurt voordat je stroom op kan wekken. In deze blog zal heel het proces van het nemen van zonnepanelen worden beschreven zodat jij weet wat je te wachten staat. Aangezien je deze blog leest zit je al in de eerste fase: ‘informatie zoeken’.  

Adviesgesprek met dak-scan en offerte 

Na je goed in te hebben gelezen kan er een adviesgesprek aangevraagd worden waarbij een dak-scan gedaan wordt en waarna je een offerte kan aanvragen. Aan de hand van luchtfoto’s wordt de positie van het dak en de meest ideale mogelijkheden om een fotovoltaïsche installatie op het dak te plaatsen bepaald. Aan de hand van het plaatsingsplan wordt berekend hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Vervolgens kan je bij Greenchoice zonnepanelen kopen, je ontvangt direct een voorbeeld van een installatieplan, aansluitkosten voor de zonnepanelen en een overzicht van de toekomstige besparingen op basis van jouw situatie.  

Installatie 

De installateur komt dan naar je toe om de plaatsing van je zonnepanelen in te plannen. Op de afgesproken dag van installatie zal alles worden besproken, zoals technische details, kabeltracés en alle bevestigingen. De werkzaamheden worden gelijktijdig op het dak en in de woning uitgevoerd. Na voltooiing van de werkzaamheden zal alles opnieuw gecontroleerd worden. Als de installatie klaar is, zullen op een zonnige dag de zonnepanelen meteen beginnen met het opwekken van duurzame stroom.  

Financiering 

Zonnepanelen kan je natuurlijk in één keer betalen maar als je het bedrag niet ineens kan betalen kan zijn er ook andere mogelijkheden. Het plaatsen van zonnepanelen wordt officieel beschouwd als “duurzame woningverbetering“. Dit betekent dat je bij bepaalde banken een duurzaamheidslening voor panelen kunt afsluiten. De rente is in de meeste gevallen belastingvrij. Binnen enkele dagen krijg je bericht of je in aanmerking komt voor een duurzame ontwikkelingslening. 

BTW terugvragen 

Met de rijksregeling kan je de btw die je over de aankoop van de panelen hebt betaald, terugkrijgen van de belastingdienst.  Dit is de allerlaatste stap die je neemt in het proces van het nemen van zonnepanelen. Daarna kan de teller van groene stroom gaan draaien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *