Interieur Wonen

Effect van luidsprekerkabels op geluid

Al enkele jaren is bekend dat een luidsprekerkabel een groot effect kan hebben op de geluidskwaliteit van een hifi set. Dit zou de ontwikkelmethode van de gebruikte materialen kunnen waarborgen. Dit komt door de dikte en vorm van de geleiders en de manier waarop de connector aan de kabel is bevestigd. Zo geeft elke speakerkabel zijn geluid af aan de muziekweergave. Dit houdt in dat een luidsprekerkabel mogelijk niet of helemaal niet in één set begint, maar binnen de andere set gaat het magisch klinken.

Hoe kies ik de meest effectieve luidsprekerkabel?

Dikke draad (12 of 14 gauge) wordt meestal aanbevolen voor lange kabels en toepassingen met hoog vermogen en luidsprekers met een lage impedantie (4 of 6 ohm). Voor korte afstanden (minder dan 15 meter) tot 8-ohm luidsprekers, is 16 gauge draad meestal precies goed. Het is kosteneffectief en eenvoudig te berekenen. Welke soorten kabels gebruikt een luidspreker? Moderne luidsprekerdraad bestaat uit twee of meer elektrische geleiders geïsoleerd door plastic (zoals PVC, PE of Teflon) of rubber. De twee draden zijn identiek, maar zijn gemarkeerd om de juiste polariteit van het audiosignaal te herkennen. De meeste luidsprekerkabels vallen binnen het type zip-koord.

Een van de beste leveranciers van luidsprekerkabel

Benderhifi.nl levert al jaren luidsprekerbekabeling met de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding voor meerdere jaren. Ze weten hoe ze klinken en tijdens welke configuratie ze het beste werken. Ze hebben een uitgebreide lijst met producten die je kunt krijgen. Van audioapparatuur, speakers, draaitafels, koptelefoons, bekabeling en stroom, en een complete Hifi set. Er zijn zelfs meubels die je kunt gebruiken voor de geluidsapparatuur. Het is als een one-stop-shop voor je geluids- en muziekbehoeften. Bovendien hebben ze veel merken, dus je hebt echt geweldige opties om uit te kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *