Interieur

Een veilige babykamer, hoe pak je dat aan?

Ben je aan het voorbereiden op de komst van een baby? We kunnen ons voorstellen dat een babykamer er leuk uit moet zien, maar dat veiligheid van de baby voorop staat. Om de temperatuur en lichtinval in de babykamer te kunnen reguleren, is het verstandig om zonwering te plaatsen. Zo is het ieder seizoen goed vertoeven voor de baby in de slaapkamer.

Zonwering voor de babykamer

De babykamer is een kamer voor een baby waar hij of zij in de eerste maanden vooral moet slapen. Om op ieder gewenst moment van de dag een nachtelijke sfeer te creëren, wil je dat zonlicht niet altijd maar naar binnen kan komen. Een goed zonweringssysteem is daarom ideaal. Bovendien wil je dat het in de warme zomermaanden niet te heet wordt op de babykamer, om het de baby maar comfortabel te maken. Ook hier is zonwering voor bedoelt. Lees hieronder meer informatie over de mogelijkheden voor zonwering voor een babykamer.

Zonwering aan de binnenkant van de babykamer

Wanneer je op zoek bent naar zonwering voor de babykamer kun je kiezen voor zonwering aan de buitenkant of aan de binnenkant van het huis. Aan de binnenkant zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor shutters, houten jaloezieën, en plisségordijnen. Hiermee kun je het binnenkomen van het zonlicht goed reguleren, doordat je de stand van de zonwering kunt aanpassen. Houten jaloezieën zijn erg hip op dit moment en creëren een natuurlijke sfeer in de babykamer. Je kunt deze jaloezieën goed op maat laten maken, perfect passend voor het raam of ramen op de babykamer. Zonwering aan de binnenkant van de ramen kan wel een warmere kamer veroorzaken dan zonwering aan de buitenkant van de ramen. 

Zonwering aan de buitenkant van de babykamer

Qua zonneschermen aan de buitenkant van het raam zijn er minder mogelijkheden qua lichtinval voor de babykamer. Vaak gaan de schermen aan de buitenkant verticaal dicht, en kun je deze dus niet (zoals bij jaloezieën) aan de bovenkant nog deels open laten. Het voordeel van zonwering aan de buitenkant van het raam, is dat de zonwering het zonlicht aan de buitenkant van het raam al blokkeert en daardoor de kamer minder snel opwarmt dan bij zonwering aan de binnenkant van een raampartij. In de warme zomerdagen is het dus goed na te denken over mogelijke zonwering aan de buitenkant van het raam.

Een betaalbare optie: rolgordijnen

Wanneer je op de komst van een baby wacht en allerlei voorbereidingen moet treffen, dan kun je dit wel voelen in je portemonnee. Er moeten veel nieuwe spullen aangeschaft worden of dingen in het huis aangepast worden op de baby. We kunnen ons voorstellen dat de aanschaf van zonwering best prijzig is, met al die andere aankopen erbij. Een goede, maar betaalbare optie als zonwering is rolgordijnen. Deze zijn makkelijk aan de binnenkant van een raam te plaatsen en waar nodig op maat te maken. Rolgordijnen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar, dus ook aan te passen op de kleuren van de babykamer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *