Bouwen & Verbouwen Interieur Wonen

Een thuiswerkkamer inrichten? Kies voor meubelen van steigerhout

Steigerhout is een veelzijdige materiaalsoort die zich op verschillende manieren laat gebruiken. Wist je dat je ook je thuiswerkkamer goed kunt aankleden met steigerhouten meubelen? Die zorgen ervoor dat je thuiswerkkantoor niet alleen functioneel, maar ook stijlvol is. Dat is wel zo prettig, want in een nette, mooi ingerichte ruimte kun je je beter concentreren en ga je gemotiveerder aan het werk. Ideaal wanneer je regelmatig thuis moet of kunt werken. In dit artikel vertellen we je hoe je je thuiswerkkamer met steigerhout naar een hoger niveau kunt brengen.

De kracht van steigerhout

Het hout dat we steigerhout noemen, heeft jarenlang op de bouwsteigers gelegen. Dat zorgt ervoor dat het veel goede eigenschappen heeft. Hout op bouwsteigers moet lang meegaan, ook buiten, en ijzersterk zijn. Steigerhouten planken worden gemaakt van larikshout of het hout van een andere fijnspar. Zijn de planken niet meer geschikt voor de bouwsteiger, dan worden ze naar de meubelfabriek gebracht. Vervolgens kunnen er stevige meubelen van gemaakt worden. Dat betekent dat steigerhout een recycleproduct is: in jouw thuiswerkkantoor krijgt het een tweede leven. Omdat steigerhout zo sterk is, kun je van alles van de planken maken, van steigerhouten kasten tot loungebanken.

Een thuiswerkkamer met steigerhout

Wanneer je op zoek bent naar een uniek meubel met een robuuste, natuurlijke uitstraling, kom je al snel uit bij steigerhout. Door de veelzijdigheid van de houtsoort kun je er ook allerlei kantoormeubelen van (laten) maken. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met een aangebouwde kast, of een werkcabine. Heb je een kind dat ruimte nodig heeft om thuis huiswerk te maken? Kies dan voor een steigerhouten bed met bureau. Daarmee bespaar je ruimte en bied je je kind een prettige plek om te zitten, te werken of te knutselen. Perfect wanneer ook je kind behoefte heeft aan zijn of haar eigen thuiswerkkantoortje.

Je kantoormeubelen op maat

Als je een bijzonder idee hebt voor jouw ideale kantoormeubel, dan kun je bij een meubelspecialist zoals VanLonden je meubel op maat laten maken. Je hoeft hiervoor zelf geen ervaren meubelontwerper te zijn. Leg je idee voor aan de meubelmakers van VanLonden en zij maken het voor je, van de afmetingen tot de afwerking. Hoe je je meubel af wilt laten werken, bepaal je natuurlijk zelf. Kies bijvoorbeeld voor een grey wash of een white wash om je steigerhouten meubel een gelikte uitstraling te geven. Zo kun je je thuiskantoor volledig aankleden zoals jij dat wilt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *