Interieur

Een industrieel interieur: alles wat jij moet weten!

We zien ze steeds meer terugkomen in menig huishouden: het industriële interieur. In de jaren ’80, ’90 en begin jaren ’00 was deze interieurstijl nog niet erg populair. Veel mensen kozen voor een landelijke stijl, of gaven de voorkeur aan een tijdloze of klassieke indeling. Zachte kleuren, veel kleine sfeerobjecten en materialen van natuurlijke stoffen maakten de dienst uit. Maar hoe anders is dat nu! Het rauwe, stoere, ongepolijste en functionele van een industrieel interieur is populairder dan ooit. Wil jij graag meer weten over deze interieurstijl? Lees dan snel verder!

Hoe is de stijl ontstaan?

Het woord ‘industrieel interieur’ verklapt al veel over het ontstaan. Vroeger, in de eerste helft van de 19e eeuw, moesten veel fabrieken sluiten. Er was crisis. Omdat de populatie van de bevolking wel toenam en er niet genoeg huizen werden gebouwd, vonden zij onderdak in de leegstaande fabrieken. Deze kenmerkten zich door de ruwe muurvormen, de harde betonnen vloeren, grote ramen van staal en veel balken en buizen. Omdat de bestaande meubels in die tijd qua stijl helemaal niet pasten in deze nieuwe ‘fabriekshuizen’, werden er nieuwe soort meubels geproduceerd. Men besloot de meubels ruwer en steviger te maken. Deze trend waaide langzaam over naar de normale huiskamer. Het ontstaan van een industrieel interieur was een feit.

Oké, maar hoe ziet het er nu uit?

Wanneer je een industriële stijl omschrijft, kom je al snel op woorden als; ruw, ongepolijst, functioneel, hard en stoer. Meubels die passen in deze stijl, moeten vooral functioneel zijn. Sierlijke aspecten zijn niet van belang. Er wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van kleedjes of overige tierelantijntjes. De tafels worden vaak gemaakt van ruw hout met een stalen onderframe, wat een grote en ruwe uitstraling geeft. De vloeren hebben meestal een betonnen look. En de stalen buizen en grote balken? Laat ze lekker hangen! Schilder ze in je favoriete kleur en laat ze jouw interieur helemaal afmaken! Staal, ruw hout en witte en zwarte kleuren zijn de hoofdkenmerken.

Welke meubels passen er goed bij? 

Zoals we al vertelden, zijn de tafels vaak geproduceerd van ruw hout en een stalen frames. Deze passen dus uitstekend in het interieur. Maar hoe zit het met andere meubels? Ook kasten die gemaakt zijn van staal of hout passen prachtig in deze stijl. En qua stoelen? Je raad het al. Een ruwe uitstraling is alles waar de stoelen over moeten beschikken. Over het algemeen kun je jezelf de volgende vraag stellen: zien de meubels er ruw, ongepolijst en stoer uit? Zo ja, dan passen ze prima in een industrieel interieur. In bijna iedere woonwinkel heb je veel keuze uit industriële meubels. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Sweet Living Shop. Zij hebben een prachtig assortiment industriële meubels die ze voor uitstekende prijzen aanbieden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *