Geen categorie

Een huis kopen in Tilburg of huren?

Tegenwoordig zijn de huizenprijzen bijna onbetaalbaar en lijkt er geen andere optie voor veel jongeren te zijn dan huren. Maar klopt dit ook? En is het op de lange termijn voordeliger of juist duurder? In dit blog neem ik je mee in de makelaars wereld en zorg ik ervoor dat jij precies weet wat je moet doen als je een bord tegenkomt met Huis te koop Tilburg.

Voordelen huren

Wanneer je huurt is de verhuurder verantwoordelijk voor de grote onderhoudskosten. Hierdoor zal je niet voor grote financiële verassingen komen te staan. Hiernaast heb je ook financieel geen last van een waardedevaluatie van het huis. Ook kun je (afhankelijk van je inkomen) gebruik maken van huurtoeslag. Deze toeslag zorgt ervoor dat je weer wat extra zakcentjes overhoud om te sparen.

Nadelen Huren

Wanneer je een woning huurt bouw je geen enkel eigen vermogen op, in principe gooi je dus al het geld door een putje. Hiernaast kan dit bedrag nog groter worden wanneer je het huis zelf verbouwd, de investering in je woning krijg je namelijk vaak niet terug. Hiernaast is er de verwachting dat de huurprijzen de komende jaren blijven stijgen. Ook kan het hedendaags erg lastig zijn om überhaupt een huurwoning te verkrijgen door de grote vraag en het beperkte aanbod in populaire steden zoals Tilburg.

Voordelen & Nadelen Huis Kopen Tilburg

Wanneer je een eigen woning koopt bouw je een eigen vermogen op door maandelijks de hypotheek af te lossen. Beetje bij beetje zal het huis van jou worden en vergeleken met een huurwoning kun je verbouwen wat je maar wilt. Een groot nadeel is dat je eigen geld nodig hebt voor kosten koper en onderhoudskosten op eigen rekening zijn. Hiernaast is een groot nadeel dat als het huis in waarde daalt, je eigen vermogen ook daalt.

Huren of een woning kopen in Tilburg?

Wanneer je het geld hebt is het verstandiger om een woning te kopen in Tilburg bij een erkende makelaar. Zorg er hierbij voor dat het een vertrouwde partij is die professioneel advies kan geven. Vaak kan een goede makelaar namelijk op de lange termijn ook een zo goedkoop mogelijke koopprijs realiseren, een goede investering dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *