Bouwen & Verbouwen

Een dakopbouw laten plaatsen: dit moet je weten!

Zit je eraan te denken om een dakopbouw te laten plaatsen? Dan snappen we dat je met een aantal vragen zit. Wat is een dakopbouw nou eigenlijk bijvoorbeeld? Heb je daar een vergunning voor nodig? En welke verschillende soorten zijn er precies? Al dit soort vragen worden beantwoord in dit artikel! 

Wat is een dakopbouw precies?

Laten we beginnen met te kijken naar wat een dakopbouw nou precies is. Bij een dakopbouw wordt er iets op een bestaand dak gebouwd (bijvoorbeeld dat van een garage). Dit is het grootste verschil ten opzichte van een aanbouw (waarbij er iets tegen het gebouw wordt aangebouwd). Het bekendste voorbeeld van een opbouw is een dakkapel, maar het kan ook om een hele kamer gaan. Je kunt op deze manier relatief voordelig extra woonoppervlakte creëren, zonder een deel van je tuin kwijt te raken.

Heb je een vergunning nodig?

Voor het laten plaatsen van een dakopbouw is er altijd een omgevingsvergunning nodig. Hierbij kijkt de gemeente naar een aantal zaken. Een belangrijk aspect is of de constructie van je huis een opbouw toestaat. Om dit zeker te weten kun je een inspectie uit laten voeren door een architect. Deze kan bepalen bij welk gewicht de dakopbouw veilig blijft. Hierbij wordt wordt onder andere gekeken naar de materialen. 

Prefab & op maat gemaakte dakopbouwen

Veel dakopbouwen zijn “prefab”. Dit betekend dat ze kant en klaar in de fabriek worden gemaakt, en dus alleen nog maar op het bestaande dak gehesen hoeven worden. Uiteraard is dit een veel snellere en goedkopere optie dan de opbouw volledig op maat te laten bouwen. Andere zaken die de prijs van een dakopbouw bepalen zijn de grootte en de gebruikte materialen. 

Waar moet je verder op letten?

Naast de bovenstaande punten, is het belangrijk om je opbouw te laten zetten door een professionele en betrouwbare aannemer. Zorg er hierbij voor dat er van te voren duidelijk een vaste prijs wordt afgesproken. Je wilt immers niet achteraf voor verrassingen komen te staan! Een dakbouw laten plaatsen door De Aanbouw Expert wordt door ons aanbevolen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *