Bouwen & Verbouwen

Door slim te verbouwen bespaar je later op de vaste lasten

Het is in alle huishoudens een kostenpost: De energierekening. Het is dan ook een kostenpost die ieder huishouden liever niet heeft. Om er voor te zorgen dat deze kostenpost zo laag mogelijk is, kun je kiezen voor het overstappen op een andere energieleverancier. Dit zorgt namelijk voor een directe besparing van de kosten. Daarnaast zijn er ook nog andere besparingsmogelijkheden. In dit blogartikel geven we je dan ook tips voor het besparen op de energierekening door het slim te verbouwen van je woning.

Laat alle ramen in huis vervangen met isolerende ramen

Als je in een ouder huis woont, heb je waarschijnlijk te maken met slecht isolerende ramen. Deze ramen bestaan bijvoorbeeld uit enkel glas. Dit glas is niet goed isolerend waardoor er veel energie verloren gaat. Wanneer je de glazen ramen laat vervangen, door bijvoorbeeld hr++ glas, weet je zeker dat je een directe energiebesparing hebt. Dit glas is namelijk veel beter voor de isolatie van het huis waardoor dit punt al een directe besparing geeft op de vaste lasten.

Kies voor een andere manier van verwarmen

In veel huizen is er een verwarming geplaatst onder bijvoorbeeld de vensterbank. Deze manier van verwarmen kan echter veel energie verloren laten gaan. Doordat de verwarming maar op enkele punten in het huis zit, moet er veel werk verzet worden om de gehele woning te verwarmen. Een oplossing hiervoor is een vloerverwarming. Doordat deze verspreid zit door de gehele woning, zal het opwarmen van de woning minder energie kosten. Dit zal leiden tot een energiebesparing dat een besparing zal zijn op de vaste lasten.

Vergroenen van het huis

Naast het isoleren of beter verspreiden van de energie in de woning, kun je ook kiezen voor andere manieren om het huis te voorzien van energie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen. Deze zorgen ervoor dat je zelf meer energie opwekt en het dus goedkoper wordt. Als je deze manieren van besparen combineert met het overstappen van energieleverancier, zul je extreem veel kunnen besparen. Energie vergelijken is gemakkelijk en gaat snel, hiermee bespaar je al snel tot honderden euro’s op jaarbasis. Je hoeft enkel de energieleveranciers met elkaar te vergelijken en je zult direct goedkoopste energieleverancier vinden. Let er wel op dat het huidige contract met je energie maatschappij opgezegd kan worden. Ga dan ook voor een directe besparing op de vaste lasten en kies voor slim verbouwen én overstappen. Dit zal resulteren in een grote besparing die je maandelijks geld op zal leveren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *