Relax Wonen

Dit zijn de beste tips voor een romantisch diner in de keuken

Deze zomer hoef je echt niet per se de deur uit te gaan om van een heerlijk diner te genieten samen met je geliefde. Je kan namelijk zelf iets heel makkelijks organiseren in je eigen keuken! Dit bespaart niet alleen geld, maar ook nog eens tijd. Je bepaalt immers zelf wat je bereid en hoe je de sfeer neerzet. En voor je liefje wil je uiteraard laten zien dat je er veel moeite en gedachte erin hebt gestopt. Lees verder enkele tips over hoe je het beste een romantisch diner kan neerzetten in je eigen eetruimte. En wees niet gestrest: champagne bezorgen is altijd een optie.

Tip 1: maak gerechten klaar die je zintuigen prikkelen

Voor het creëren van een romantische sfeer bij een diner zijn de gerechten overduidelijk de basis. Om dit op te wekken, kun je het beste voeding gebruiken die alle vijf zintuigen stimuleren. Serveer een glaasje champagne bij om een verfrissende gevoel in de keel te creëren.

Zinnenprikkelende voeding bestaat uit bijvoorbeeld oesters, banaan, zalm, aardbeien, slagroom en pijnboompitten. Van de eerder genoemde ingrediënten kun je makkelijk heel veel soorten gerechten maken. Zalm kun je bijvoorbeeld als voor- en hoofdgerecht serveren en van banaan, aardbeien en slagroom kun je een overheerlijk toetje maken.

Voor een groen tintje raden we je rucola aan. Bereid dus een salade met pijnboompitten en rucola voor extra prikkelende zintuigen. Andere nootsoorten die je ook in je salade zou kunnen verwerken zijn walnoten of hazelnoten of amandelen bij je dessert.

Tip 2: tover je keuken om tot een romantisch paradijs

Alleen een paar kaarsen neerzetten op tafel gepaard met chique servies is niet genoeg. Voor een speciale avond samen met je partner mag je zeker wel over de top gaan! Denk bijvoorbeeld aan een passende playlists met zwoele nummers, een mooi tafelkleed en een grote bos bloemen. Vergeet ook niet om wat kussens neer te zetten op de stoel, zodat jij en je liefje relaxed van het eten kunnen genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *