Interieur

De woontrends van 2020

We zijn inmiddels over de helft van 2020 heen en de woontrends vliegen ons, ook tijdens de corona periode, om de oren. Om het overzichtelijk te houden vind je hier vier woontrends die dit jaar door – misschien wel – heel Nederland wordt omarmd. 

Duurzaamheid

Al langere tijd zijn huiseigenaren bezig met het verduurzamen van hun woning, en ook dit jaar speelt duurzaamheid weer een grote rol in de kluswereld. Het huis verduurzamen heeft voor iedereen voordelen, het milieu gaat erop vooruit maar ook de waarde van jouw huis zal omhoog gaan. Hierdoor is duurzaamheid ideaal voor huiseigenaren die iets nieuws met het huis willen doen, maar niet precies weten wat ze allemaal kunnen. Op MyGO vind je veel tips en tricks om jouw huis te verduurzamen. 

Flexibel wonen

Voor starters en huurders is het deze tijd lastig om een woning te vinden, daarom is flexibel wonen bedacht. Bij flexibel wonen worden leegstaande panden – bijvoorbeeld een kantoorpand – gebruikt als woonruimte voor spoedzoekende huurders/starters. Hierdoor wil Nederland de woningnood indammen, zodat minder huurders lang moeten wachten op een huurwoning. Voor eigenaren van deze panden ideaal, omdat zij inkomsten generen door de verhuur van deze leegstaande panden.

Natuurlijke materialen

Naast het verduurzamen van jouw huis, kun je er ook voor kiezen om meer natuurlijke materialen in huis te halen. Dit jaar lijkt het alsof meer mensen planten en andere natuurlijke materialen kopen. Hierdoor krijgt jouw huis een natuurlijke en rustige uitstraling en zul je automatische een duurzame woonstijl creëren. Planten kun je in overvloed krijgen bij tuincentra maar ook bij kluswinkels. Andere natuurlijke elementen zijn online te vinden, of bij woonwinkels. 

Multifunctioneel

In en rond het huis wordt multifunctionaliteit steeds belangrijker, zodat alle ruimte goed wordt gebruikt. Het hebben van meubels met meerdere functies is ideaal voor huurders en huiseigenaren, omdat deze meubels minder beslag innemen. Vooral in deze tijd, waarbij de woningen schaars zijn, kan het hebben van multifunctionele meubels ideaal zijn. 

Klusjesman nodig

Wil jij na deze woontrends zelf aan de klus, maar weet je niet waar je moet beginnen? Via MyGO kun je een erkende vakman vinden die jouw met alle klussen om en in het huis helpt. Naast het vinden van een erkende vakman geeft MyGO jou ook tips voor een succesvolle klus sessie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *