Bouwen & Verbouwen Wonen

De voordelen van led licht.

┬áLaten we maar meteen met de deur in huis vallen en beginnen met het goede nieuws. LED lampen verbruiken een heel stuk minder energie dan andere lampen. Op jaarbasis spaar je op deze manier heel wat energiekosten uit. Een kleine ruw geschatte optelsom wijst uit dat je jaarlijks zo’n paar honderd euro minder gaat betalen dan dit het geval is bij andere lampen. We zetten even de voordelen van LED panelen op een rijtje.

 #1. Energie besparen met LED panelen als grote troef

Hoe je het ook draait of wendt, maar LED Lampen verbruiken tot 90 procent minder stroomverbruik dan de klassieke halogeen- of gloeilampen. In aankoop zijn LED lampen misschien wel iets duurder, maar die aankooprijs heb je meteen terugverdiend bij het nachecken van de energiefactuur.

 #2. De duurzaamheid van een LED lamp

De levenslengte van een LED lamp gaat langer mee in vergelijking met een klassieke verlichting. De levensduur van een LED lamp schommelt tussen de 15.000 en 50.000 uren. Om een concreet voorbeeld te geven. Een LED lamp die dagelijks 8 uren brandt, gaat plus minus 10 jaar mee. Dat scheelt zich een hele slok op een borrel ten opzichte van een alledaagse spaarlamp die nauwelijks 5000 uren meekan.

 #3. LED lampen en het brandgevaar

In tegenstelling met halogeen- en gloeilampen worden LED lampen niet warm. Bij de klassieke lampen moet je kijken dat je je handen niet verbrandt wanneer je ze aanraakt. Dit zorgt vaak ook voor brandgevaar of voor bruine vlekken aan het plafond. Met een L3ED lamp heb je dit nadeel niet.

 #4. Een LED lamp als sfeerverlichting

Enkele jaren geleden werd een LED lamp nog aanzien als een minder sfeervolle verlichting omdat de kleur kristalhelder wit was. Maar de dag van vandaag zijn die vooroordelen helemaal weggevallen. LED lampen kan je tegenwoordig aanschaffen in verschillende kleurtemperaturen. Een kleine tip: voor gezelligheid in huis kan je best opteren voor een LED lamp met een kleurtemperatuur die 2700 Kelvin of meer bedraagt.

 #5. Het meest duurzame alternatief

Een overstap naar LED panelen is het overwegen waard omdat het enerzijds op jaarbasis heel energiezuinig is en anderzijds je dit heel goed voelt in je portemonnee. LED verlichting is zonder twijfel de meest besparende geldoplossing en het meest duurzame alternatief.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *