Tuin

De voordelen van een kwalitatieve trampoline

Trampolinespringen heeft veel voordelen voor jouw lichamelijk conditie, coördinatie en spieren. Het is een ontzettende goede oefening om bijvoorbeeld iedere dag even 30 minuten te springen. Dit kun je uiteraard samen doen, maar ook alleen. Wanneer je samen wil springen, raden wij wel een grotere trampoline aan. De trampolines zijn verkrijgbaar bij etantrampolines.com. Hieronder lichten wij nog een keer de voordelen uit:

1. Bouw spieren op

Springen op een trampoline is een activiteit die de spieren traint. Vooral jumping jacks en cartwheels zorgen ervoor dat de bilspieren, dijen en buikspieren hard werken. Als je moeite hebt om je kinderen actief te krijgen of als je je zorgen maakt dat ze hun kracht niet zo goed ontwikkelen als zou moeten, is trampolinespringen een uitstekende oefening.
2. Versterk het lymfestelsel

Als je op onze trampolines springt, faciliteer je de circulatie van lymfevocht, een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. Blijf uit de buurt van de ziekte en help het immuunsysteem om te zegevieren over een virus met dit soort oefeningen.

3. Verbrand calorieën

Studies tonen aan dat een uur springen op een trampoline meer calorieën verbrandt dan andere soorten oefeningen, waaronder joggen of hardlopen. Wil je vet verbranden? Koop dan een inground of rechthoekige trampoline en start met springen!

4. Doe minder schade aan de gewrichten

Er zijn mensen die denken dat trampolinespringen een activiteit is die alleen voor kinderen is. Is niet waar! Het is ook een activiteit voor volwassenen, en zelfs oudere mensen. Als je moeite hebt met hardlopen of andere bewegingen te maken omdat je gewrichten pijn doen, is trampoline springen de perfecte oplossing. De trampolines verlagen de impact die je op de heupen, knieën en enkels hebt. Je kunt een lange trainingssessie opnieuw beleven zonder de pijn die je daarna gewoonlijk ervaart.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *