Bouwen & Verbouwen

De voor- en nadelen van gebruikte palletstellingen

Sommige bedrijven gaan verhuizen naar een groter of juist een kleiner pand, waardoor ze genoodzaakt zijn op nieuwe stellingen aan te schaffen. Dit betekend dat de huidige palletstellingen overbodig worden en meestal worden weggedaan. Vaak zijn deze stellingen nog in een goede staat en is het daarom zonde om ze weg te doen. Je kunt deze gebruikte stellingen een nieuw leven geven door ze over te kopen. Hier zitten veel voordelen aan, maar er is ook een nadeel. Ben je benieuwd naar de voor en nadelen? Lees dan verder!

De voordelen

Het grootste voordeel aan een gebruikte palletstelling, is de kostenbesparing. Nieuwe stellingen zijn erg duur en vooral voor een opstartend bedrijf. Ook is het hergebruiken van een stelling erg duurzaam. Door het opnieuw te gebruiken, voorkom je dat de stelling naar de stort gaat en daardoor worden er veel grondstoffen bespaart. Een ander belangrijk voordeel is dat een gebruikte palletstelling net zo veilig is als een nieuwe. De palletstelling wordt gecontroleerd opdraagvermogen, stevigheid en veiligheid. Dit wordt uitgebreid gedaan, omdat een palletstelling moet voldoen aan veiligheidseisen.

Het nadeel

Er is een nadeel aan gebruikte palletstellingen. Een bestaande palletstelling kun je namelijk niet zelf samenstellen. Als je bepaald hebt wat het draagvermogen en de afmetingen moeten zijn, moet je geluk hebben dat ze deze tweedehands aanbieden. Als dit niet het geval is, zal je toch een nieuwe moeten komen.

Ontdek de mogelijkheden

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van gebruikte palletstellingen en ben je benieuwd of er een is die geschikt is voor jou? Neem dan een kijkje op de website van Stellingstunt gebruikte palletstellingen en ontdek het aanbod. Deze partij heeft een ruim assortiment aan gebruikte stellingen. Heb je een vraag over een of wil je meer informatie? Neem dan contact op. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *