De veelzijdigheid van steenstrips
Interieur

De veelzijdigheid van steenstrips

Steenstrips zijn eigenlijk een soort plakjes van steen die je makkelijk aan een muur kan bevestigen om een saaie muur om te toveren tot een eyecatcher in de ruimte. Het is een leuke wandbekleding die je op veel verschillende manieren en plaatsen kunt gebruiken. Daarnaast zijn er enorm veel verschillende soorten steenstrips. Van bakstenen tot natuurstenen. Je kunt alle kanten op met steenstrips.

In de woonkamer

Een populaire plek om steenstrips te gebruiken is in de woonkamer. Door een muur volledig te bedekken in bakstenen steenstrips creëer je makkelijk een industriële look. De look van ontbloot baksteen is steeds populairder. Niet elk huis heeft de mogelijkheid om het originele baksteen bloot te leggen, omdat het niet aanwezig is of omdat het een erg kostbaar werkje is om dat te doen. In zulke situaties zijn steenstrips een ideale oplossing.

Een andere leuke manier om dit materiaal toe te passen in de woonkamer, is om de omlijsting van de openhaard hiermee te bewerken. Zo springt jouw heerlijke haardvuurtje er helemaal uit of tover je een lelijke schouw om tot een pareltje in huis.

In de tuin

Steenstrips kunnen ook prima buiten gebruikt worden. Natuurstenen steenstrips kun je bevestigen op de muren of aan de randen van planten borders om een compleet andere sfeer te creëren in de tuin. Waan je bijvoorbeeld in de tuin van een Engelse ‘cottage’. Met wilde bloemen in een plantenbak van grijskleurige natuurstenen en paden van grind heb je zo de sfeer van een Engelse cottage te pakken. Of ga voor een mediterrane look, met warme zandkleurige natuurstenen tegen de muren en olijfboompjes en andere tropische planten in de tuin. Eventueel nog meer natuursteen tegen de borders aan en je hebt een perfecte basis voor een warme tropische tuin. Voor dit soort stijlen zijn de juiste stenen en materialen van groot belang.

In de badkamer

De badkamer is een perfecte locatie in huis voor een opvallende stenen muur. In de douche of achter de wasbak. Ook in deze ruimte kun je een hoop verschillende sferen en stijlen creëren met steenstrips. Ga voor een sfeervolle badkamer met natuurlijke materialen en kleuren in plaats van de standaard witte en saaie badkamer. Zo kun je een badkamer ontwerpen waarin je ultiem kunt ontspannen met een wellness uitstraling.  

In de keuken

Ook in de keuken kunnen steenstrips een mooie eyecatcher zijn. Met speciale impregneer spray kan elke soort steenstrip geschikt gemaakt worden voor in de keuken. De muur kan op deze plek natuurlijk makkelijk vies worden van spetterend eten. Maar met de juiste behandeling is dit geen probleem.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *