Bouwen & Verbouwen Renoveren Wonen

De renovatie van een wenteltrap of spiltrap

Heb jij een prachtige wenteltrap of spiltrap en wil je die laten renoveren? Tot voor kort kon dat niet, maar vandaag de dag is dat gelukkig wel mogelijk! Traprenovatie Expert heeft een manier ontwikkeld waarmee je spiltrap ook een nieuw uiterlijk kan krijgen. Door de treden na te maken van HPL, toveren ze jouw versleten wenteltrap om tot een stijlvolle eyecatcher. Ben je benieuwd naar hoe zo’n traprenovatie in zijn werk gaat? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Het verschil tussen een spiltrap en een wenteltrap

Een spiltrap of wenteltrap is een absolute aanwinst voor jouw interieur. Zo’n trap is heel erg handig, bijvoorbeeld als je weinig ruimte hebt in huis. Een wenteltrap bespaart veel ruimte in vergelijking met een rechte trap.Dat komt goed uit wanneer je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont waar niet overal ruimte voor is. Daarnaast brengt een spiltrap beweging in je interieur. Tussen de strakke lijnen die je in moderne interieurs ziet, is zo’n spiraalvorm een mooie afwisseling die er echt uitspringt. Het staat sierlijk en zal voor veel complimenten zorgen.

Het verschil tussen de twee trappen is vrij simpel. De spiltrap draait om een centrale as: de spil. Hieraan zitten de treden bevestigd, waardoor de trap altijd in een perfecte cirkel naar boven loopt. Een wenteltrap loopt uiteraard ook om een as. Maar die as is denkbeeldig want de spil is niet aanwezig. Hierdoor hoeft een wenteltrap niet altijd in een perfecte cirkel te lopen en is het mogelijk om loopruimte te creëren onder de trap. Bij een spiltrap kan dat niet want de spil zit in de weg.

De renovatie van jouw trap

Zoals we al eerder opmerkten, gaat de renovatie van een wenteltrap en spiltrap anders dan die van een gewone trap. Bij een gewone traprenovatie wordt gebruik gemaakt van overzettreden. Hiermee bekleed je als het ware de basis van je trap. Dit kan met allerlei soorten materialen, bijvoorbeeld met vinyl trapbekleding of PVC trapbekleding. 

Helaas zijn overzettreden bij een wenteltrap en spiltrap geen mogelijkheid. Daarom wordt er een mal van de traptreden gemaakt waarmee compleet nieuwe treden worden gemaakt van kunststof HPL (High Pressure Laminate). Dat materiaal is zeer sterk omdat het uit meerdere lagen bestaat. Daardoor is het ook erg duurzaam. Doordat de treden ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn, zul je er jarenlang plezier van hebben zonder hem regelmatig te hoeven onderhouden. Absoluut het overwegen waard dus!

Een nieuwe trap

Wil jij je oude wenteltrap laten renoveren tot een schitterende complimentenvanger van kunststof HPL? Dat kan bij Traprenovatie Expert. Dat is het enige bedrijf in de Benelux dat zo’n renovatie aanbiedt. Dat er op dit gebied maar één expert is is zeker geen probleem. Die expert heeft namelijk al tien jaar ervaring met het renoveren van trappen. Daarnaast heeft hij deze manier om wenteltrappen te renoveren zelf ontwikkeld. Je bent dus absoluut op het juiste adres. Zelfs als je een specifieke smaak hebt, is hij de juiste partner. Er zijn verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Zo wordt jouw wenteltrap gerenoveerd in jouw stijl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *