Bouwen & Verbouwen

De populairste afvalcontainers op een rij

Misschien ben je van plan om een container te huren. De kans is groot dat je dit overweegt als je werkt in grote opruimactiviteiten zoals het moeten verwijderen van bepaalde apparaten of fitnessapparatuur. Maar misschien ben je ook wel werkzaam in de woningbouw. Dan weet je wel hoeveel puin je daar aan overhoudt. Dan is het toch wel handig om dat afval ergens te kunnen laten, voordat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Je kunt een container huren Tilburg, of bij een andere container bij jou in de buurt.

Een andere mogelijkheid dat ertoe zou kunnen leiden dat je een afvalcontainer zou willen huren is als je het huis aan het renoveren bent. Denk aan het wegtrekken van vloeren, muren, zijsporen of dakpannen. Rotzooi, puin, troep…

In dit artikel lees je over de verschillende soorten afvalcontainers, zodat je precies weet welke container toepasselijk is voor jou om te huren.

Voorbeelden van soorten afvalcontainers

  • Bouw- en sloopafval: deze container gebruik je voor alle afvalsoorten die vrij komen bij een verbouwing, zoals puin, hout, metaal en beton.
  • Grofvuil: hier mag bijna alles in met uitzondering van gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld asbest en verfresten. Je mag hier meubels, hout, bouwafval en huisraad in gooien.
  • Schoon puin: onder schoon puin verstaan we verschillende soorten steen. Je kunt denken aan badkamer- en betontegels, gewapend beton en bakstenen. Ook mogen in deze container buitentegels worden gegooid.
  • Groenafval: het afval dat in deze container wordt gegooid gaat direct op de composthoop. Hier kun je dus afval zoals beplanting, snoeiafval en tuinonderhoud in gooien. Hier mag geen hout in.
  • Tuinafval gemengd: de naam zegt het al, alle tuinafval mag in deze container. De beplanting, een beetje grond en graszoden maar ook de schutting en de bestrating zijn hier welkom.

Hout afval: in deze container mag zowel geverfd als ongeverfd hout. Je kunt hierbij denken aan kozijnen, laminaat, parket en plaatwerk. Het hout dat niet in deze container mag in geïmpregneerd hout.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *