Geen categorie Interieur

De mogelijkheden met bijzettafeltjes

Leuke tips en inspiratie 

Al sinds de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw is een bijzettafeltje vast onderdeel van het interieur van vrijwel elke woning. Alhoewel ze de laatste 10 jaar een tijd niet meer in zijn geweest zie je ze de laatste tijd steeds vaker. Bijzettafels zijn dus weer populair, en dit is ook niet gek. Een mooi bijzettafeltje is naast een stijlvolle toevoeging voor uw interieur ook nog eens erg praktisch.

U kunt er namelijk gemakkelijk een glas drinken op plaatsen terwijl uw televisie kijkt of bijvoorbeeld gebruiken als plek om tijdschriften op te leggen. Kortom kan je met een bijzettafel dus vele kanten op. In dit artikel willen wij dan ook ingaan op de vele toepassingen, en geven leuke tips over het gebruiken van de leukste bijzettafeltjes.

Laten we eerst ingaan op de verschillende soorten bijzettafels. Naast de verschillende vormen (rond, vierkant en rechthoekig) zijn er tal van andere zaken om rekening mee te houden. We beginnen met de kleine bijzettafeltjes. 

De kleine bijzettafels

Kleine bijzettafels zijn geschikt om te gebruiken in een huis met wat mindere ruimte of een strakke meubelindeling. Ook kun je ze bijvoorbeeld tegen elkaar aan zetten om één grotere tafel te creëren. 

De grote bijzettafels

Een grote bijzettafel is perfect voor als u meer spulletjes kwijt wilt. Indien u bijvoorbeeld graag meerdere tijdschriften wilt kunnen neerleggen en daarnaast ook een kop thee. Grote bijzettafels hebben als nadeel dat ze wat groter zijn en daarom meer de functie gaan vervullen van een normale tafel. Ze zijn dus niet geschikt om in ieder interieur te gebruiken.

De moderne bijzettafel

Een ander soort bijzettafel is de moderne bijzettafel. Bij deze soort gaat het om een mengsel van verschillende materialen. Normaal was het zo dat een bijzettafel uit maar één enkel materiaal bestond. Hout bijvoorbeeld, wat overal wel bij past of glas, wat makkelijk schoon te houden is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende stijlen en materialen beschikbaar. Je kunt materialen ook leuk met elkaar combineren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de combinatie van metaal en hout, hiermee creëer je gemakkelijk een echt industrieel uiterlijk voor je bijzettafel.

De bijzettafel met opbergruimte

Een bijzettafel met opbergruimte is erg handig om te hebben binnen je interieur. Je gaat op deze manier effectief om met de beschikbare ruimte binnen je woonkamer. Zeker als je een kleine woonkamer hebt is dit een goede uitkomst. Je kunt nu gemakkelijk spullen opbergen in je bijzettafel. Hij doet nu dus niet enkel dienst als platform en stijlvolle toevoeging maar ook als opbergruimte, ideaal dus!

Tip: Combineer!

Het is tegenwoordig ook erg hip om meerdere bijzettafeltjes te combineren. Hierbij kiest men voor een grote, hoge bijzettafel in combinatie met een wat kleinere, lagere bijzettafel in dezelfde stijl. Dit oogt niet alleen erg leuk, maar biedt ook extra ruimte voor de spulletjes die je erop wilt plaatsen. Dit soort sets worden vaak aangeduid als ‘’Bijzettafelsets’’.

Inspiratie voor toepassingen bijzettafeltje

Naast de verschillende soorten bijzettafels zijn er ook nog eens vele verschillende toepassingen. Zo kun je er bijvoorbeeld veel soorten meubels en accessoires op kwijt om er een echte blikvanger van te maken. Nu zijn de mogelijkheden eigenlijk oneindig, daarom geven wij jou hier de leukste tips ter inspiratie.

Kaarsen 

De kans is groot dat kaarsen voorkomen op verschillende plekken in je woning. Vaak worden kaarsen geplaatst op een televisiemeubel of de eettafel. Maar heb je er al eens over nagedacht om de kaarsen op de bijzettafel te plaatsen? Kaarsen komen perfect tot hun recht op een mooie meubel zoals een bijzettafeltje. Kaarsen zorgen daarnaast voor extra sfeer en warmte in huis. Dit maakt ze perfect als accessoires op een bijzettafeltje. 

Planten

Natuurlijk zijn planten ook perfect geschikt voor op de bijzettafel. Het hoeven geen grote planten te zijn, er zijn genoeg kleine bloempotjes te vinden met daarin een leuke plant. Denk bijvoorbeeld aan een kleine cactus, naast dat het sfeer brengt is deze ook nog eens heel eenvoudig te verzorgen.

Boeken

Tegenwoordig zijn boeken niet alleen meer om te lezen, ze worden ook vaak als woonaccessoires gebruikt. Er zijn veel woonwinkels die exemplaren verkopen die er stijlvol uitzien. Deze worden ook wel koffietafelboeken genoemd. Z’n boek voegt karakter toe aan je bijzettafel en geeft dus een leuk effect aan je interieur.

Verlichting

Vaak worden bijzettafeltjes gebruikt om een normale of leeslamp op te zetten. Een lampje in de hoek van je woonkamer ziet er ook erg sfeervol uit op een bijzettafeltje. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor extra licht in de donkere hoeken van je kamer. Het plaatsen van verlichting op je bijzettafeltje is dus een goed idee.

Sloof of deken

Een sloof of deken is niet alleen heerlijk comfortabel om onder te liggen terwijl je een bakje koffie of kopje thee in je hand hebt. Een sloof of deken ziet er ook erg sfeervol uit. Wij zien dan ook steeds vaker dat dekens en sloven gebruikt worden als woonaccessoire. Zo wordt een deken neergelegd op een krukje of bijzettafeltje. Het effect van een deken als woonaccessoire is verrassend leuk en stijlvol! Ook vult het een lege bank of stoel een beetje op zodat je een leeg gevoel tegengaat.

Naast de verschillende soorten bijzettafels en de accessoires die je hier allemaal op kunt plaatsen is ook de keuze in materiaal erg belangrijk. Veel bijzettafels zijn namelijk van hout gemaakt. Het is belangrijk dat jij als consument er goed op let of dit hout is met een keurmerk. Indien dit niet zo is dan sponsor jij met je leuke bijzettafeltje eigenlijk de sloop van het regenwoud en bossen. Kijk daarom altijd goed naar het type materiaal waarvan de bijzettafel gemaakt is. 

Wij hopen dat jij na het lezen van dit artikel inspiratie hebt opgedaan en nu een keuze kunt maken tussen de vele verschillende soorten en stijlen bijzettafeltjes! Zelf vind ik de bijzettafeltjes van Emob erg leuk, maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon even bij de Ikea of Leen Bakker te kijken ?. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *