Interieur

DE JUISTE RAAMDECORATIE VOOR ELKE RUIMTE

Ga jij verhuizen of kan jouw woning wel een opknapbeurt gebruiken? Vergeet dan niet om over de raamdecoratie na te denken! Raambekleding wordt vaak vergeten of haastig besteld, terwijl raamdecoratie veel invloed heeft op de sfeer van je huis. Ook moet je goed nadenken waar de raambekleding aan moet voldoen. Moet de raamdecoratie bijvoorbeeld verduisterend zijn of alleen het felste zonlicht buiten houden? En de raamdecoratie moet natuurlijk ook passen bij de rest van het interieur. Hieronder lees je welke raamdecoratie geschikt is voor welke ruimte!

Slaapkamer

De eerste vraag die je bij raambekleding voor de slaapkamer moet stellen, is of je graag door het daglicht gewekt wordt of liever in het pikkedonker ligt. Wie nog wat natuurlijk licht wil binnenlaten in de slaapkamer kan het beste voor inbetweens kiezen. Door deze gordijnen kun je zien of het buiten licht of donker is, maar ze bieden wel complete privacy. Wie de slaapkamer helemaal donker wil maken kan het beste voor verduisterende raamdecoratie kiezen. Denk bijvoorbeeld aan linnen gordijnen  of rolgordijnen. Gordijnen geven een romantische sfeer aan de slaapkamer, terwijl rolgordijnen strak en praktisch zijn. Het is dus maar net wat meer jouw smaak is!

Woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Het is daarom belangrijk dat de raamdecoratie past bij de rest van de meubels en bijdraagt aan de sfeer in deze ruimte. Heb je bijvoorbeeld een industrieel of modern interieur, dan passen zwarte jaloezieën daar goed bij. Heb je een landelijk interieur, dan staan houten shutters of gordijnen in natuurlijk kleuren daar mooi bij. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat er met verschillende lagen gordijnen wordt gewerkt. Ga bijvoorbeeld voor zwarte vitrage met overgordijnen in een kwaliteitsstof voor een luxe uitstraling.

Keuken

Welke raamdecoratie je het beste in de keuken kunt hangen, is afhankelijk van een paar factoren. Als de raamdecoratie dicht bij de gootsteen of het fornuis komt te hangen, dan is het belangrijk dat het makkelijk schoongemaakt kan worden. Raamdecoratie die je gemakkelijk schoonmaakt, zijn bijvoorbeeld jaloezieën en shutters. Vaak is er ook een tuindeur in de keuken. Als je daar raamdecoratie voor wil hangen kun je voor plisségordijnen kiezen. Plisségordijnen monteer je aan de zijkant van het kozijn, waardoor je ze ook op moeilijke ramen kunt bevestigen, zoals deuren en draai-/kiepramen.

Badkamer

Omdat de badkamer nat wordt, is het belangrijk om daar waterbestendige raamdecoratie op te hangen. PVC jaloezieën zijn van kunststof gemaakt, waardoor ze goed tegen water kunnen. Je kunt ze in een houtlook bestellen, waardoor ze wel een warme uitstraling hebben. Heb je een wat grotere badkamer? Dan kun je natuurlijk ook voor andere praktische raamdecoratie kiezen, zoals rolgordijnen. Zie hier ook rolgordijn aanbiedingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *