Relax

Cultuur op twee wielen

In Nederland rijden gemiddeld zo’n 22,8 miljoen fietsen rond. Niet voor niets dat andere culturen ons als typisch fietsvolk beschrijven. Vooral in grote steden is het veel handiger om met de fiets op pad te gaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over het gebrek aan parkeerplaatsen of de torenhoge kosten om in de binnenstad te parkeren. Je springt gewoon op je fiets en rijdt veilig en snel van a naar b. Maar wat nu als je fiets opeens kapot raakt of gestolen wordt? Je leest het allemaal in deze handige blog!

Waarom zou je überhaupt een fiets verzekeren?

Natuurlijk is er niets vervelender dan een kapotte fiets of een gestolen fiets. Je wilt vanzelfsprekend niet op de kosten van de reparatie blijven zitten of een nieuwe fiets uit eigen zak betalen. Gelukkig hoeft dat ook niet, mits je een handige fietsverzekering afsluit. Je complete fiets en bijbehorende accessoires zijn bijvoorbeeld bij een allriskdekking verzekerd. In gevallen van schade door een aanrijding of het omvallen met je fiets worden de kosten vergoed. Wel zo fijn als je een keer onverhoopt schade oploopt. Bovendien ben je ook tegen diefstal verzekerd. In het geval van diefstal dien je wel een slot met ART-categorie 2-slot het hebben. Een elektronisch slot moet daarnaast de toevoeging E+ hebben. Heb jij nog geen verzekering afgesloten? Dan is het de hoogste tijd om dit te gaan doen.

Waar kun je een fiets verzekeren?

Een betrouwbare partij om een fietsverzekering af te sluiten is InShared. Hier profiteer je van een lage premie en je hebt geen eigen risico. Bovendien heeft deze verzekeraar een thuisbrengservice als je schade oploopt en meer dan 2 kilometer van je woonadres vandaan bent. Ook in het geval van diefstal kun je van deze handige service gebruik maken. Daarnaast is er een 24/7 alarmcentrale in het geval van nood of pech. Blijft er aan het einde van het jaar geld over van je maandelijkse premie? Dan krijg je die gewoon terug als mooie jaarbeloning. Zo hou je  aan het einde van het jaar een extra zakcentje over en profiteert toch van een goede fietsverzekering.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *