Alle voordelen en leuke opties met houten voordeuren
Bouwen & Verbouwen Renoveren Wonen

Alle voordelen en leuke opties met houten voordeuren

De voordeur is het visitekaartje van je huis, waarom zou je dan settelen voor de deur die je hebt? Er is zoveel mogelijk met houten voordeuren. Er zijn veel leuke opties, die passen bij jouw stijl en jouw huis en daarnaast ook veel andere voordelen met zich meebrengen. We geven je graag een overzicht van leuke opties en alle voordelen van houten voordeuren.

Dichte deuren

Een dichte deur biedt privacy. Een egale voordeur kan een modern uiterlijk geven aan een woning en of een deur met design groeven kan wat meer karakter en textuur toevoegen. Er zijn natuurlijk enorm veel designmogelijkheden, van simpele panelen tot meer complexe groevendesigns. Door een spionoog toe te voegen heb je toch zicht op wie er voor de deur staat, zonder dat degene voor de deur meteen naar binnen kan kijken.

Voordeuren met glas

De voordeur kan ook een of meerdere ramen bevatten. Grote ramen kunnen veel licht doorlaten in de gang, maar geven ook veel zicht in het huis. Met een klein raampje bewaar je wat meer privacy en kun je makkelijk zien wie er voor je deur staat. Ook bij deze optie zijn er veel designmogelijkheden. Van egale deuren tot complexe groefdesigns. Ook de plaatsing van de ramen kan veel effect hebben op de look en sfeer die de deur mee geeft aan het huis.

De voordelen

Een van de voordelen die al benoemd is, zijn de ruime designmogelijkheden met houten deuren. Veel mensen vinden houten deuren de meest sfeervolle optie door al deze mogelijkheden. In de tijd dat veel oudere huizen gebouwd zijn waren er nog geen kunststof en andere opties mogelijk. Daardoor geeft een houten deur toch meer die karakteristieke sfeer aan een woning.

Naast alle design opties zijn er nog meer voordelen aan houten deuren. Zo kunnen houten deuren erg isolerend en duurzaam zijn. Gemaakt van duurzaam hout en goed behandeld tegen de elementen kan een houten deur jarenlang meegaan. Als er wel eens iets met de deur zou gebeuren kan dit makkelijk gerepareerd worden. Als de houten deur goed behandeld wordt heeft deze ook niet veel onderhoud nodig. Daarnaast is een houten deur flexibel en kun je deze makkelijk aanpassen in kleur en soms ook in design als je eens wat anders wil.

Kwalitatieve houten voordeuren zijn ook erg veilig en kunnen makkelijk voorzien worden van inbraak werende meerpuntssluiting.

Met een houten voordeur kun je dus profiteren van alle voordelen van een moderne deur, zoals veiligheid en isolatie met behoud van de karakteristieke eigenschappen van een houten voordeur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *