Wonen

Alle soorten droogkasten

Wilt u een nieuwe droogkast kopen en/of wilt u weten wat voor soorten droogkasten er allemaal zijn? In dit artikel gaan we het hebben over welke soorten droogkasten er allemaal zijn en wat deze soorten inhouden. Voordat we beginnen wil ik aankaarten dat er ook verschillende energieklassen zijn, vind je duurzaamheid belangrijk of wil je je energiekosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor een droogkast met een klasse van A++ of hoger.

Warmtepomp droogkast

Een warmtepomp droogkast gebruikt vrijgekomen warmte opnieuw om zo uiteindelijk minder elektriciteit te verbruiken, mede hierdoor is de warmtepomp droogkast vaak het energiezuinigste type droogkast dat je kunt kiezen. Met een warmtepomp droogkast kun je elk jaar ongeveer 75 tot en met 100 euro besparen op je energiekosten. Je het beste kiezen voor een programma dat het vochtgehalte van de was meet en stopt als de was droog is en maak de condensor op tijd schoon. Om nog meer kosten te besparen op het drogen van je was kun je kiezen voor een hoge centrifugesnelheid en om zo veel mogelijk was aan de verwarming, waslijn of wasrekje te hangen, hierdoor kun je ook nog extra kosten besparen, zo hou je aan het eind van het jaar toch weer een lekker zakcentje over. 

Luchtafvoer droogkast

Dit soort droogkasten voert de vochtige lucht af naar buiten, deze lucht gaat dan via een slang uit het huis. Aan het uiteinde heb je natuurlijk wel een speciaal rooster nodig, je kunt er voor kiezen om dit rooster op het dak te doen of om aan de muur te doen. De afvoerslang kan dan aangesloten worden aan het rooster zodat de vochtige lucht naar buiten kan. Bij een luchtafvoer droogkast moet je wel opletten met waar je de droogkast neerzet, het slimste is namelijk om de droogkast op een plek te zetten waar je makkelijk een afvoerslang naar buiten kunt laten lopen.

Condens droogkast

Bij een condens droogkast is er sprake van een gesloten circuit, de vochtige lucht die ontstaat tijdens het drogen van de was komt in een bak in de machine of wordt via een slang naar buiten afgevoerd (als je dit hebt hoef je de bak niet vaak te legen).

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *