Wonen

6 tips bij het verkopen van je huis

Droom jij van een nieuwe woning? Veel mensen zijn tijdens de lockdown in 2020 tot nieuwe inzichten gekomen en willen daarom graag een grotere of nieuwe woning kopen. De woningmarkt is hierdoor erg aantrekkelijk waardoor dit een goed moment lijkt te zijn. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst je huis verkopen.

Je wilt natuurlijk je huis zo snel mogelijk verkopen tegen een goede prijs. Maar wat is de beste manier om dit te doen? Hieronder vind je zes tips voor de juiste aanpak.

Tip 1: de waarde van je woning bepalen

Wat is jouw woning nou écht waard? Hiervoor is het oordeel van een makelaar een goed uitgangspunt. Makelaars kunnen jouw helpen bij het bepalen van je woning. Nodig daarom bijvoorbeeld drie makelaars uit voor een woningtaxatie om de waarde van je woning te schatten. Pak het gemiddelde en je weet wat je woning waard is.

Tip 2: De vraagprijs van je woning bepalen

Wanneer je de actuele waarde hebt bepaald, is het tijd om de vraagprijs te bepalen. Mensen gaan onderhandelen op je huis. Gemiddeld is het verschil tussen de actuele waarde en de vraagprijs ongeveer 8 procent. De marge verschilt ook per gebied in Nederland. In Amsterdam worden huizen ver boven de actuele waarde verkocht.

Tip 3: Zoek een makelaar die bij je past

Zoek een makelaar die je kan helpen bij je verkoopproces. Zoek iemand die flexibel is en bij jouw past. Makelaars die alleen in de ochtend bezichtigen doen hebben bijvoorbeeld veel minder verkoopkans dan makelaars die ook bezichtigen doen in het weekend. Pinedo Makelaardij helpt bij je woning verkopen. Van fotorapportage tot onderhandelingen en opmaak plattegronden tot overdracht notaris. Het gebied rond Alkmaar en andere plekken in Noord-holland is de specialiteit van Pinedo Makelaardij. Interesse? Neem contact op via de website.

Tip 4: Zorg voor een neutrale uitstraling

Misschien heb je veel tierelantijntjes in je huis die je zelf erg mooi vindt. Maar de kans is klein dat de koper van je huis dat ook vindt. Maak je woning daarom zo neutraal mogelijk. Stijl je interieur op een manier, dat veel mensen het aantrekkelijk vinden. In tijdschriften of op woning websites kan je je laten inspireren.

Tip 5: Blijf in contact met de geïnteresseerde

Wanneer iemand komt kijken maar daarna niks meer van zichzelf laat horen, klopt er iets niet. Vraag je makelaar om de potentiele koper na te bellen. Wellicht heeft deze persoon wel een goede reden waarom hij of zij het huis niet aantrekkelijk vond wat je eenvoudig zou kunnen aanpassen. Als je geen contact opneemt, zal je het nooit weten. Makelaars bellen niet vaak uit zichzelf.

Tip 6: Houdt de advertentie op Funda up-to-date

Als de verkoop een tijdje duurt is het belangrijk om foto’s up to date te houden. Heb je bijvoorbeeld foto’s van je huis gemaakt tijdens de winter? Dan is het misschien een goed idee om in het voorjaar nieuwe foto’s van je tuin te laten maken wanneer de tuin meer bloeit. Je kan op Funda bijvoorbeeld ook een 360 graden plattegrond of een video toevoegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *