Interieur

6 ideeën voor de mooiste badkamer

Wil je graag een badkamer waar je even lekker kunt ontspannen en de drukke dag van je af kunt spoelen? Er zijn veel verschillende manieren om van jouw badkamer een ontspannen en sfeervolle plek te maken. Lees deze blog met 6 ideeën voor de mooiste badkamer!

Kleuren

Voordat je begint met het omtoveren van jouw badkamer tot een heerlijke ontspannen plek is het handig om te beslissen welke kleuren je wilt gebruiken. Kleuren die het goed doen in de badkamer zijn koele en rustgevende kleuren als blauw en groen. Deze kleuren geven een rustige en natuurlijke sfeer aan je badkamer en kun je in vele tinten gebruiken.

Neutrale kleuren als wit, beige, grijs of zwart zorgen voor een strak en verzorgd uiterlijk. Bij deze tinten is het makkelijk om accessoires in verschillende kleuren toe te voegen, zoals hamamdoeken, een spiegel, planten of wierrook.

Kies mooie tegels

Wat meteen opvalt wanneer je de badkamer inloopt zijn de tegels die je hebt gekozen voor de muur en de vloer. Kies je voor tegels met glans of matte tegels? Kies je tegels met een motiefje of moeten ze juist zo neutraal mogelijk zijn?

Voor een uniek uiterlijk en een vrolijke toevoeging aan je badkamer kun je eens denken aan mermaid tegels. Dit zijn tegels in de vorm van visschubben. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het geeft een vrolijk en speels effect in de badkamer!

Persoonlijke mini-spa

Stiekem droomt iedereen van een persoonlijke mini-spa in de badkamer. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Geef je badkamer een luxe uiterlijk door te kiezen voor een vrijstaand ligbad waar je lekker in kunt wegdromen. Of koop een regendouche, zodat het net voelt alsof je in een hotel verblijft.

Maak je mini-spa compleet met accessoires. Plaats lekkere geurstokjes in de badkamer, hang mooie handdoeken aan een rekje aan de muur en zet kaarsjes neer om gezellige hoekjes te creëren. Een ronde spiegel met verlichting aan de muur kan een echte eye-catcher zijn en een luxe uitstraling geven.

Planten

Wil je een natuurlijke en fijne sfeer in de badkamer creëren? Plaats dan planten in de badkamer! Zo komt het gevoel van een persoonlijke mini-spa nog meer naar boven. Kijk wel goed naar welke planten geschikt zijn voor in de badkamer. Dit is namelijk de meest vochtige plek in huis en niet alle planten kunnen hier goed tegen.

Creëer privacy

Wanneer je je even terugtrekt in de badkamer is privacy van groot belang. Dek je ramen af met mooie raamdecoratie en creëer tegelijkertijd sfeer. Kijk wel goed naar welke raamdecoratie geschikt is voor de badkamer, aangezien dit een vochtige ruimte is met warmteschommelingen. Pvc jaloezieën zijn gemaakt van kunststof, waardoor de lamellen vochtbestendig zijn en dus geen vocht opnemen. Pvc jaloezieën zijn dus erg geschikt voor in de badkamer! Je kunt ze zelfs kopen met een houtlook, zodat je een stoere en natuurlijke sfeer in de badkamer kunt creëren. Kijk voor mooie pvc jaloezieën en andere raamdecoratie bij ilumio.

Verlichting

Tenslotte kun je ook met verlichting sfeer in jouw badkamer brengen. Je kunt kiezen uit vele soorten verlichting. Denk aan spotjes in het plafond, spiegelverlichting of juist opvallende hanglampen. Kies ook of je gebruik wilt maken van warm- of koudgekleurd licht of van dimbaar licht. De juiste verlichting in de badkamer kan de finishing-touch zijn, waardoor jij de mooiste badkamer hebt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *