Interieur

5x Schelpen in je interieur

Schelpen zorgen voor een heerlijke maritieme sfeer in een interieur. Deze beach-vibe zorgt ervoor dat je je ook thuis zo nu en dan op het strand waant. Of je nu zelf graag schelpen verzamelt of schelpen inkoopt bij de juwelen benodigdheden groothandel, we hopen je te inspireren met de volgende tips!

  1. Stolp of vaas met schelpen

Een hele handige manier om eenvoudig schelpen te verwerken in je interieur is door allerlei schelpen in een stolp of vaas te plaatsen. Dit kan natuurlijk ook maar één soort schelp zijn, maar net wat je zelf mooi vindt!

2. Schelpenkrans

Maak eens een krans van schelpen voor aan de deur of muur. Of leg de schelpenkrans plat en plaats er een grote kaars tussen. Je kunt een schelpenkrans eenvoudig zelf maken door een basis krans te versieren met schelpen. Wederom kun je er voor kiezen om diverse soorten schelpen te gebruiken, of één soort. Lijm de schelpen aan de krans met een lijmpistool, zo blijven ze stevig zitten.

3. Schelpen schilderij

Maak een mooi patroon of figuur met schelpen, zodat het een heus schilderij wordt! Op Pinterest vind je genoeg ideeën voor zo’n schelpenschilderij, maar een krab gemaakt van schelpen is toch wel onze favoriet. Mag het wat abstracter voor jou? Ga dan voor een prachtig patroon van schelpen, bijvoorbeeld met de parelmoer kant naar boven. Zo schittert het prachtig in je woon- of slaapkamer.

4. Schelpen spiegel

Misschien heb je nog wel een oude spiegel die wel een opfrisser kan gebruiken. Kies een spiegel met een frame en plak daarom de schelpen naar keuze met een lijmpistool.

5. Schelpen bal / cluster

Deze laatste tip is een echt kunstwerk! Het enige wat je nodig hebt is een schuimbal en schelpen. Voor deze DIY raden we aan dezelfde soort schelpen te gebruiken. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het enige wat je hoeft te doen is de schelpen in de schuimbal te prikken. Je kunt het zo netjes of rommelig maken als je zelf wilt.

Veel plezier met deze tips!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *