Wonen

5 tips voor het doen van huishoudelijke taken met een baby

Mijn appartement is een puinhoop. De meeste nieuwe ouders hebben rommelige huizen, maar ik heb het gevoel dat die van ons vooral chaotisch is. Toegegeven, zowel mijn man als ik werken fulltime en ik heb net mijn bachelor in de afgelopen maand afgerond. Het is echter belangrijk dat mijn zoon een schone en veilige leefruimte heeft. Hoewel mijn zoon nog maar een kleine drie maanden oud is, begint hij op zijn buik te kruipen – kruipen is niet zo ver weg. Hoewel we uiteindelijk een huis willen betrekken, moeten we babypoefen en alles in onze huidige ruimte schoonmaken. Ik ben van plan om voor en na het schoonmaken en organiseren van mijn appartement te delen. Om dat te doen, moet ik echt schoonmaken. Het is overweldigend om te weten waar ik moet beginnen, vooral als mijn kleintje mama-tijd wil. Hier zijn een paar tips om als nieuwe ouder klusjes te klaren.

Beetje bij beetje

Ik stort me graag met volle kracht in projecten. Als ik een levensstijl verander, wil ik alles van de ene op de andere dag veranderen, maar dat is meestal niet realistisch. Verdeel uw grotere takenlijst (zoals het organiseren van de woonkamer of het schoonmaken van de badkamer) in kleinere taken. U zult zich veel minder teleurgesteld voelen als u uw to-do-lijst niet voltooit als u uw klusjes verandert in kleinere en beter haalbare banen. Probeer een lijst te maken met taken die dagelijks, wekelijks, maandelijks of per seizoen moeten worden gedaan.

Tijd voor een dutje

Iedereen zegt dat je moet slapen als je kind slaapt. Hoe graag ik ook slaapt, mijn lichaam laat me niet altijd in slaap vallen als hij ligt. Als ik niet kan rusten terwijl hij in zalige slaap is, pak ik een aantal projecten aan (of verwen mezelf met een douche van langer dan 5 minuten). Onlangs viel hij ongeveer een uur voor zijn normale bedtijd in slaap, maar ik kon niet in slaap vallen. In plaats daarvan ruimden mijn man en ik wat vuilnis uit de woonkamer en werkten we aan het opruimen van rommel in de keuken. Zorg ervoor dat u een oor uit uw kind houdt, want uw kind wordt wakker.

Dragen

Soms wil mijn baby niet worden neergelegd. Hij hunkert naar aandacht en interactie, en ik breng graag tijd met hem door na het werk of in het weekend. Mijn oplossing om kleine klusjes gedaan te krijgen terwijl ik ook met hem omga, is hem in een draagzak te laten rusten en hem tegen mijn borst te laten rusten. Ik kan hem in de gaten houden (en hem kusjes geven wanneer ik maar wil), maar kan ook mijn handen vrij houden. De sleutel om dit met succes te doen, is het gebruik van veilige praktijken en gezond verstand. Ik pas op dat ik niet veel buig of zware voorwerpen ophef terwijl ik hem draag, omdat mijn zwaartepunt een beetje afwijkt. Een draagzak baby is dus de ideale oplossing.

Lunchpauze

Ik heb het geluk om dicht bij huis te werken. Meestal ga ik tijdens mijn lunchpauze een uurtje naar huis om een ​​klein project aan te pakken. Onlangs probeerde ik, enigszins met succes, de tapijten schoon te maken. Andere dagen werk ik aan borden of hang ik kleren in de kast. Normaal gesproken warm ik tijdens de werkdag gewoon wat restjes op of eet ik snacks aan mijn bureau om me te vullen. Ik raad je aan om tijdens je lunchpauze wat minder rommelige taken uit te voeren, zodat je geen tijd verspilt met omkleden voordat je weer aan het werk gaat.

Zet uw kind in de buurt, maar praat met ze.

Als je baby tevreden is, kun je hem misschien in een wieg (of box, speelmat, enz.) Plaatsen in dezelfde kamer waarin je werkt. Ik plaats bijvoorbeeld mijn baby in zijn wieg terwijl ik kleren weg in onze kamer, of leg hem in zijn schommel als ik rommel opruim in de woonkamer. Ik zorg ervoor dat ik met hem communiceer – hoewel ik me schuldig heb gemaakt aan het feit dat hij alleen maar naar Sesamstraat keek terwijl ik in verschillende kamers multitask. Ik vertel wat ik aan het doen ben of zet muziek aan en zing / dans voor hem. Hij vindt het een giller als ik zing en zwaai terwijl ik kleren aan de kleerhangers hang.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *