Interieur

3 x waarom houten jaloezieën op maat de perfecte investering zijn

Raamdecoratie kiezen. Ga er maar aan staan. Zoveel keuze, zoveel mogelijkheden.. Op maat gemaakte raamdecoratie is toch best een investering. Fijn als je dan alle voor- en nadelen van raamdecoratie kent. We trappen af met houten jaloezieen op maat, toch wel de populairste vorm van raamdecoratie. 

#1 Luxe uitstraling

Wit, antraciet, taupe of matzwart? Het maakt niet uit welke kleur ze hebben, maar horizontale houten jaloezieën van MijnHoutenJaloezieen.nl zorgen toch altijd weer voor een luxe uitstraling in je woning. Als je mocht kiezen tussen een standaard rolgordijn of mooie jaloezieën, dan weet ik het wel hoor. Jij ook wel, toch? Maak het geheel af met mooi bijpassend ladderband of ga voor stijlvol ladderkoord als je de doorkijk iets wil behouden. 

#2 Isolerende werking

Veel mensen weten dit nog niet, maar horizontale jaloezieën hebben een goede isolerende werking. Normaliter verlies je namelijk tot 30%(!) aan warmte via je ramen. Stoken voor de vogeltjes, zoals dat soms wordt genoemd. Raamdecoratie op maat helpt al bij het behouden van de warmte (in de winter, in de zomer houdt raamdecoratie het koel in huis). 

Als je echt waar voor je geld wilt, zijn jalouzieen een perfecte keuze. Doordat je je jaloezie vaak over de gehele lengte van je raam hebt hangen, kan de warmte lastiger “ontsnappen” via de ramen. En als je de lamellen volledig sluit, houdt je in de winter de warmte binnen en in de zomer juist buiten. Het ziet er misschien niet gezellig uit voor de pottenkijkers van buitenaf. Maar je energierekening wordt dan wel iets waar je naar uitkijkt, in plaats van voor vrezen. 

Andere vormen van raamdecoratie, zoals rolgordijnen en vouwgordijnen, hebben ook een isolerende werking. Echter, als je deze opent, is een groot deel van het raam onbedekt en heeft de raamdecoratie op dat moment een minder grote isolerende werking. 

#3 Toename in waarde van je woning

Iedereen is dol op houten jaloezieen. En als je dan ook nog voor een mooi materiaal kiest, zoals horizontale lamellen van Abachi of bijvoorbeeld bamboe houten jaloezieen, voeg je echt luxe toe aan je woning. En niet alleen voor jou, maar ook voor de toekomstige kopers. De kans dat jouw op maat gemaakte houten jaloezieën ook passen in je nieuwe woning, is wat klein. En voor een woning met op maat gemaakte raamdecoratie wordt altijd een mooie prijs gemaakt. Zo kun je er niet alleen nu, maar ook later nog van genieten! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *