Wonen

3 tips om te weten wanneer je zetel toe is aan vervanging

Het is niet altijd zo dat er elke keer weer ruimte is voor een nieuwe zetel, maar wanneer er slijtage op de zetel te zien is en je wordt niet goed van, dan zou je eens kunnen rondkijken. Het is met elk meubelstuk zo, want op een gegeven moment is het gewoon genoeg. Dan is het wel handig om van tevoren weten dat het einde nadert in plaats van op het moment zelf. Anders word je er ook niet beter van en kan je alsnog een dure zetel kopen terwijl je het liefst voor iets goedkopers gaat. Hier drie tips waar bij je al op voorhand weet dat je eens moet gaan rondkijken.

#1 De geur is overweldigend of het jeukt

Tenzij jij ijverig bent geweest in het houden van huisdieren, kinderen met lekkende luiers en zweterige lichamen en voeten van de bank, kan jij een opeenhoping van geuren in de bekleding en de vulling eronder hebben. Regelmatig stofzuigen en stoomreiniging helpen, maar uiteindelijk kunnen de geuren winnen. Als een kamer, zelfs na het schoonmaken, nooit fris ruikt, is het misschien tijd voor een nieuwe bank. Je koos waarschijnlijk niet voor een krassende stof toen je de bank kocht, maar nu voel je jeuk na een dutje en heb je misschien zelfs rode striemen op je benen. Je hebt misschien bed wantsen. Wat is een beter moment om de bank te vervangen?

#2 Jouw decoratiesmaken zijn veranderd

Hoe kan die enorme bloemenprint war je van hield er nu zo gedateerd uitzien? Het is volkomen begrijpelijk dat verschillende huisstijlen en je eigen smaak in de loop van de tijd veranderen. Eclectisch is een prachtige decoratiestijl, maar soms heeft zelfs die look een nieuwe bank nodig.

#3 Bekleding ziet er verschrikkelijk uit

Er is een verschil tussen een verandering in decorkleuren en -smaken en bekleding die gerafeld, vervaagd of sterk gekleurd is. Dagelijks gebruik, springende kinderen en huisdieren zullen uiteindelijk de meest stoffen verslijten. Sommige gerafelde gebieden kunnen worden hersteld, zelfs op leer; maar uiteindelijk zal de stof de vulling eronder blootleggen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *