Wonen

3 tips bij het zetten van een stalen deur

Deuren zijn verkrijgbaar in een heleboel soorten. Je hebt tegenwoordig houten deuren, glazen deuren en zelf PVC deuren. Maar er is een groep deuren die een aparte categorie vormen: de stalen deuren. Wat maakt deze deur zo speciaal? Hij is zwaar en heeft een industriële look die op dit moment erg populair is. In deze blog staan 3 tips om jou stalen deur op een goede manier in je huis te zetten.

Tip 1: kies de juiste deur

Iedere opening heeft een verschillende maat, waardoor je zorgvuldig moet afwegen welke deur er in jou opening past. Vraag aan het bedrijf of ze de deur zo nodig op de afmetingen afstellen. Zorg ervoor dat de onderkant niet te hoog is waardoor er anders heel veel tocht naar binnenkomt. Tocht is namelijk funest voor je energierekening en het maakt een irritant fluitend geluid op het moment dat het hard waait. Voorkom dat je een knuffel in een slangvorm voor je deur moet leggen!

Tip 2: Beveilig je deur

Iedere deur heeft een slot, maar in hoeverre is jouw gloednieuwe blauwe stalen deur voorzien van alle mooie extraatjes? Nu je toch bezig bent kun je er maar beter voor zorgen dat je deur de juiste beveiliging heeft. Denk bijvoorbeeld aan een bijzetslot of een penslot waardoor inbrekers je deur niet makkelijk kunnen forceren. Daarbij kun je zelfs nog denken aan een kleine camera in je deur of een gaatje waardoor je heen kunt kijken. Het ligt er natuurlijk aan in wat voor buurt je woont, maar je kunt maar beter veilig zijn.

Tip 3: zoek deskundige leiding voor installeren

Voorkom dat je schade brengt aan je gloednieuwe stalen deur. Hoewel je deur van staal is, zorgt een professional er voor dat je deur op de juiste manier ‘hangt’. Als je het zelf gaat doen, kan het zijn dat de deur er na een tijdje weer uitvalt. En het is ook handig een professional te vragen als je later nog op- of aanmerking hebt, omdat je diegene weer kunt opbellen. In je eentje sta je in je uppie. Mocht er dus gedurende de tijd iets verkeerd zijn gegaan, heb jij de garantie dat je altijd geholpen gaat worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *