Relax Tuin

3 ideeën om je Tuinhuis te Transformeren

Veel Nederlandse tuinen zijn voorzien van een tuinhuis. Deze worden vaak gebruikt als opslagplek voor tuingereedschap, grasmaaiers of barbecues. Maar wat als je na een grote opruimbeurt erachter komt dat deze ruimte eigenlijk amper in gebruik is? Dan kan je beter iets anders met je tuinhuis doen, iets nuttigs. Maar wat dan? Wij hebben 3 ideeën op een rijtje gezet. Lees snel verder en raak geïnspireerd!

Voordat we beginnen met het lijstje van ideeën, is het bij elke transformatie belangrijk om over het isoleren van het tuinhuis na te denken. Zo kun je optimaal van elke modificatie genieten.

1.Een gastenverblijf

Een tuinhuis als gastenverblijf is een enorme luxe. Je kunt er te allen tijde vrienden of familie ontvangen en dat is handig als zij niet in de buurt wonen. Ook wanneer je vrienden na een borreltje te veel eigenlijk niet meer naar huis kunnen rijden is het de perfecte oplossing. Als je veel tijd over hebt gedurende de dag, of als je al met pensioen bent, kun je er ook voor kiezen om het als officieel gastenverblijf te verhuren. Dan kan je er wellicht ook nog een zakcentje uithalen.

Na het isoleren van je tuinhuis kan je gaan nadenken over de inrichting van je gastenverblijf. Hiervoor kan je op Pinterest enorm veel inspiratie opdoen. Van landelijk tot modern, je kan eigen creativiteit helemaal op los laten. Ook zal je moeten nadenken over de sanitaire mogelijkheden. Mits je wilt dat je gasten heen en weer naar het huis moeten lopen om te toiletteren of tandenpoetsen, zal je een kleine maar functionele badkamer kunnen maken. Deze badkamer kan je inrichten met een doucheset zwart of een van de alleenstaande zwarte regendouches. Zwart is namelijk een van de hipste kleuren om in de badkamer te hebben.

2.Café het Tuintje

Ben jij vaak de organisator van gezellige bijeenkomsten en moet dat altijd maar bij jou thuis? Maak van het tuinhuis het nieuwe buurtcafé, dat scheelt weer schoonmaken in je huis na een uit de hand gelopen avond. Een bar kan je zelf maken of laten maken van houten planken of pallets, maar kan je ook zeker kopen. In je eigen café kan je ook je eigen huisregels bedenken, bij binnenkomst verplicht een shotje? 

3.Tuinkantoor

Als jij veel thuis werkt, is het wel zo fijn om een plek te hebben waar jij je goed kan concentreren. Vaak zie je een thuiskantoor gerealiseerd worden in een kamer die niet in gebruik is. Toch zorgt dit voor afleiding; even snel een wasje, een kind die binnenloopt zonder te kloppen en noem maar op. Dit is allesbehalve ideaal voor je concentratie. Door een kantoor in je tuinhuis te bouwen, zal de afleiding drempel hoger worden. En denk aan de gratis frisse neus door de ochtendwandeling naar je kantoor. Heerlijk!

Ga jij je tuinhuis transformeren naar een van bovenstaande ideeën? Wij wensen je veel plezier met je klusproject!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *