Bouwen & Verbouwen Renoveren Wonen

10 must-have tools voor elke klusser

Heb je net een huis gekocht en moet je nog van alles verbouwen? Of vind je klussen in huis gewoon erg leuk? Dan is het belangrijk om de juiste gereedschappen in huis te hebben. Er zijn heel wat verschillende soorten gereedschap verkrijgbaar, maar welke 10 tools mag een echte klusser niet missen? In dit artikel lees je over de 10 must-have gereedschap tools!

Welk gereedschap heeft een klusser in huis?

De klusser heeft niet alleen kennis van klussen, maar heeft ook de juiste gereedschappen in huis. Met kwalitatief goed gereedschap kan je veel werkzaamheden in en rondom huis doen. Maar welke gereedschappen zijn echt onmisbaar voor de klusser?

  1. Schaar of snoeischaar: Een goede schaar is onmisbaar voor klussers. De schaar kun je gebruiken om bepaalde klusjes zoals behang of tapijt af te knippen. De snoeischaar voor het snoeien van planten.
  2. Schroevendraaier: Één van de kluswerkzaamheden die je vroeg of laat krijgt als klusser is schroeven. Als echte klusser heb je dan ook verschillende soorten schroevendraaiers in huis. Kies voor een kwalitatief goede schroevendraaier zodat je geen kans loopt op beschadiging van de kop van de schroef.
  3. Hamer: Ook een hamer hoort bij het gereedschap, want misschien moet er wel een spijker in de muur geslagen worden voor een fotolijstje. Met een hamer kun je veel klussen klaren in huis.
  4. Beitel: Een beitel is handig voor het afkappen van kleine stukjes hout. Met een klein beiteltje kun je bijvoorbeeld gaten in tegels maken, zodat je kabels kunt verbergen. Een beitel is vaak niet de 1ekeus.
  5. Zaag: Deze is onmisbaar als er moet worden gezaagd. Vaak komt het voor dat er een plank of balk moet worden doorgezaagd, hier komt de zaag dan goed van pas.
  6. Schroefmachine of accu boormachine: Met een goede schroefmachine kun je verschillende soorten klussen klaren. Je kunt er schroeven mee vastzetten, maar ook boren in hout of metaal is geen probleem.
  7. Lasersnijder: Heb je behang of stof dat gesneden moet worden? Gebruik dan een lasersnijder. Deze kun je online kopen en is erg handig in gebruik.
  8. Meetlint of rolmaat: Een meetlat is onmisbaar voor het meten van afstanden, maar ook van de dikte van een plank of balk.
  9. Waterpas: Als klusser komt het vaak voor dat je moet kijken of iets waterpas staat. Voor de klusser die dit graag controleert, is een waterpas onmisbaar in huis.
  10. Grasmaaier: Voor een mooi gazon is een grasmaaier een echte toevoeging aan je klussers gereedschap.

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten gereedschap te koop. Als klusser kun je niet meteen alle tools als kopen, maar de bovenstaande zijn echt onmisbaar in huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *